ÖSYM'nin yayınladığı tercih kılavuzunu inceleyen adaylar, bir yandan da sonuç açıklama haberinin ne zaman geleceğini öğrenmek istiyor. 2018 ÖSYM YKS tercih kılavuzu, kurumun doküman sayfasında yayımlanırken, YKS TYT-AYT-YDT sonuçları, ne zaman - hangi tarihte açıklanacak sorusunun cevabı belli oldu.

YKS SONUÇLARI İÇİN TARİH BELLİ OLDU

ÖSYM tarafından yurt genelinde uygulanan Yükseköğretim Kurumları Sınavının sonuçları, 31 Temmuz 2018 tarihinde erişime açılacak. Sonuçlar, ÖSYM'nin AİS ekranı üzerinden görüntülenebilecek. Sonuçların açıklanmasının ardından tercihler, 07-14 Ağustos tarihlerinde yine AİS üzerinden alınacak.

TERCİH KILAVUZU YAYINLANDI

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), geçtiğimiz haftasonu düzenlenen üniversite giriş sınavı YKS sorularını ve cevaplarını yayınladı. Hatırlanacağı üzere üniversite sınav sisteminde bu sene değişiklik yapılmıştı. Geçmiş yıllara nazaran fen bilimleri ve sosyal bilimler sınavları kolay bulunmuştu. Üniversite hayali kuranlar internet üzerinden ÖSYM aday işlemleri sistemine giriş yaparak 2018 AYT, TYT, YDT sorularına ve cevaplarına bakmak, puanlarını tahmin etmek istiyor. YKS sonuçlarının ise 31 Temmuz’da açıklanması bekleniyor.

TYT SORU VE CEVAPLARI ÖSYM LİNKİ

AYT SORU VE CEVAPLARI ÖSYM LİNKİ

YDT OTURUMLARI DİL DİL ÖSYM LİNKİ

HAM PUAN NASIL HESAPLANIR?

Her adayın, testlere verdiği doğru ve yanlış cevapların sayısı belirlenir, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın ilgili testten almış olduğu ham puan (adayın net sayısı) bulunur. TYT puanının hesaplanabilmesi için adayların Temel Matematik Testi veya Türkçe Testinde en az 0,5 ham puan almış olmaları gerekmektedir. AYT ve YDT'de ağırlıklı puanların hesaplanabilmesi için adayların ilgili testlerin en az birinden, en az 0,5 ham puan almış olmaları gerekmektedir.