AKP Lapseki Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından, ilçede eğitim vermekte olan Hüseyin Akif Terzioğlu Anadolu Lisesi'ne okul temsilcisi ataması yapıldı.

akp-liseye-temsilci-atadi-3Atamayı Gençlik Kolları Başkanı Burhan Kaya sosyal medya hesabından paylaştı. Kaya konuya ilişkin yaptığı paylaşımında, "Hüseyin Akif Terzioğlu Anadolu lisesi AK Parti okul temsilciliği görevine A.Ç. atanmıştır. Hayırlı uğurlu olsun" ifadesini kullandı.

Lapseki İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz Lapseki İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz

"BİR PARTİNİN LİSELERE ÖĞRENCİ ATAMASI SÖZ KONUSU OLAMAZ"


Konu ile Sözcü'ye konuşan Lapseki İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz ise konudan haberlerinin olmadığını söyledi.

akp-liseye-temsilci-atadiMüdür Yılmaz "Lapseki AK Parti, herhangi bir alanda veya başka bir parti her hangi bir alanda liselere resmi bir öğrenci ataması veya bu konuda bizimle irtibata geçmesi söz konusu olamaz. Böyle durum söz konusu ise bizim bir bilgimiz yok. Hiç bir siyasi partinin bizim liselerimizde veya okullarımızda herhangi bir atama, görevlendirme vs. yapması söz konusu değil. Böyle bir şey varsa da neye göre yapmışlar bilgimiz yok" dedi.

Eğitim-iş Çanakkale Şube Başkanı Ahmet Mantaş. Eğitim-iş Çanakkale Şube Başkanı Ahmet Mantaş.

"YAPILAN ŞEY YASAL DEĞİLDİR"


Eğitim-iş Çanakkale Şube Başkanı Ahmet Mantaş'da böyle bir durumun yasal olmadığını söyledi. Mantaş, kişinin okuldan uzaklaştırma cezası alması gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi:

"Böyle bir şey yasal değil. 18 yaşını doldurmuş kişiler derneklere, partilere her ne kadar üye olabilirse de, eğer orta öğretim kurumunda okuyorsa bir kişi ilgili orta öğretim yönetmeliği 164'ncü maddesi bu konu ile ilgili net. Bu okuldan uzaklaştırma ile ilgili sonuç gerektirir. Bu yapılan şey yasal değildir."

İŞTE O MADDE

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nin 164. maddesi 3. fıkrasında, okul değiştirme cezasını gerektiren fiil ve davranışların arasında konu ile alakalı olarak şu ifade yer almakta:

"Siyasi partilere, bu partilere bağlı yan kuruluşlara, derneklere, sendikalara ve benzeri kuruluşlara üye olmak, üye kaydetmek, para toplamak ve bağışta bulunmaya zorlamak"

“BÖYLE BİR UYGULAMAIZ BULUNMAMAKTADIR”

İstifa AKP Çanakkale Gençlik Kolları sosyal medya hesabından duyuruldu. Açıklamada, böyle bir uygulamanın olmadığını belirtilerek: "AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanlığı olarak lise temsilciliği uygulamamız bulunmamaktadır. Parti tüzüğümüz ve çalışmalarımız dışında Lapseki ilçemizde gerçekleşen hadise sonrasında Lapseki İlçe Gençlik Kolları Başkanımız Burhan Kaya istifa etmiştir." denildi.

İstifa olayının ardından boşalan Lapseki Gençlik Kolları Başkanlığı görevine vekaleten Siyasi Hukuki İşler Başkanı İsmail Doğan’ın getirildiği öğrenildi. Asaleten atamanın önümüzde ki günlerde genel merkez tarafından gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Gençlik Kolları Başkanı Burhan Kaya, sosyal medya hesabından; “Hüseyin Akif Terzioğlu Anadolu lisesi Ak Parti okul temsilciliği görevine A.Ç. atanmıştır. Hayırlı uğurlu olsun” şeklinde paylaşımında bulunmuş ve yetkililerde konunun yasaya aykırı olduğunu belirtmişti.