Projenin protokolü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya ve Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç’un katılımıyla imzalandı.

Ömer Koç, “Proje kapsamında İŞKUR ile 5 yılda 10 bin engelli vatandaşımıza programlama, imalat, hizmet sektörü, çağrı merkezi ve benzeri ihtiyaç alanlarında mesleki eğitim vereceğiz. Eğitim alanları arasından 5 yılda bin engelli bireye de istihdam fırsatı yaratmayı hedefliyoruz” dedi.

TOPLUMSAL SORUMLULUK VAR


100 bine yaklaşan çalışan sayısıyla Türkiye’nin en fazla istihdam sağlayan topluluğu olduklarını hatırlatan Koç, bu durumun kendilerine sorumluluk yüklediğini kaydetti. İşlerinin yanı sıra topluma ve dünyaya karşı da sorumlulukları olduğunu vurgulayan Koç, “Bu kapsamda önceliklerimizden bir tanesi de iş ortamında fırsat eşitliği yaratmak. Kadın ve erkek, tüm ofis ve saha çalışanlarımızın kendilerini değerli ve saygın hissettikleri, çeşitliliğin ve kapsayıcılığın önemsendiği bir çalışma ortamı oluşturmak için gayret ediyoruz. Çeşitliliğin gücüne inanan ve herkesin işe katkısını önemseyen bir topluluk olarak engelli bireylerin istihdamını çok kıymetli buluyoruz” diye konuştu.

İŞ DÜNYASINA ÖRNEK BİR PROJE


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, istihdam alanında hem Koç Topluluğu’nun farklılığını ortaya koyan hem de iş dünyasına örnek olacak bir proje için bir araya geldiklerini belirtti. Engelli bireylerin istihdamının birinci öncelikleri olduğunu ifade eden Sarıeroğlu, “Koç Topluluğu, iş sağlığı ve güvenliği konusundaki hassasiyetleri, kadın dostu yaklaşımlarıyla böylesine önemli bir çalışmanın içerisinde de duyarlılığı ortaya koymuş durumda. Teşekkürlerimi sunuyorum. İş dünyamızın diğer tüm kurum ve kuruluşlarına örnek olmasını temenni ediyoruz” dedi.