Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne bağlı Fırıncılar Odası ekonomik kriz nedeniyle artan giderler dolayısıyla fiyatlarına zam yaptı. Oda yetkilileri un, yağ, susam, maya, nakliye gibi bütün giderlerin artması nedeniyle uygulamaya koyduğu zammı gizledi.

Tepki çekmemek için ekmek fiyatını artırmayan, bunun yerine ekmeğin gramajını düşüren oda yetkileri yaptıkları uygulama ile somun ekmeğin yüzde 20 zamlanmasını sağladı.

400 gram ekmek Körfez ilçesindeki bir bakkalda 2.50 TL'ye çiftli ekmek olarak satılıyor. 400 gram ekmek Körfez ilçesindeki bir bakkalda 2.50 TL'ye çiftli ekmek olarak satılıyor.

TEKLİ EKMEK YOK


Kocaeli’nin Körfez ilçesinde üretim yapan ekmek fırınlarına 200 gramlık ekmeğin “sandviç ekmeği” gibi göründüğü belirten vatandaşlar tepki gösterdi. Körfezli fırıncılar bunun üzerine “Ekmek çok ufak görünüyor” diyerek 1.25 lira olan tekli ekmek üretimini durdurdu.

Ekmek dolabının üzerinde şu yazı yazıldı. Ekmek dolabının üzerinde Kocaeli Fırıncılar Esnaf Odası tarafından şu yazı yazıldı.


Bakkallara ve marketlere yalnızca çiftli ekmek servis edildi. Söz konusu bu ekmekler 2.50 liraya satılıyor. Bazı esnaflar kilometrelerce uzaktaki ekmek fırınlarından tekli ekmek getirerek satış yaptı.