Bitcoin´in değerinin tüm zamanların en yüksek değeri olan 19 bin 600 dolara ulaşması sonrasında yaşanan altı haftalık gerileme sonrasında Bitcoin´in değeri 7,355 dolara kadar geriledi. Kimi yatırımcılar farklı dip fiyatlardan bahsederken kimileri ise düşüşün devam edeceğini savunuyorlar. Bu farklı yorumlar ve öngörülere rağmen pek çok yatırımcı 2018 yılının kripto para piyasası için tıpkı 2017 yılı gibi yükselişle geçeceğini düşünüyor.

[old_news_related_template title="Bitcoin nedir? Bitcoin almak riskli mi?" desc="Kripto paralara olan ilgi her geçen gün daha da artıyor. Kripto paralar içinde en bilineni değeri 14 bin doların üzerinde olan Bitcoin. İş Yatırım Uluslararası Piyasalar Müdürü Şant Manukyan Bitcoin hakkında sozcu.com.tr'ye konuştu. Bitcoin'e yatırım yapmanın kişinin risk algısına bağlı olduğunu söyleyen Manukyan, kripto para birimlerinin bir çoğunun batabileceğini söyledi. İşte Manukyan'ın kripto paralar hakkında yaptığı önemli açıklamalar. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/12/5-24.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/bitcoin-nedir-bitcoin-almak-riskli-mi-2152157/"]

Meslek hayatı Martin Scorsese´nin "Para Avcısı" filmine konu olan Jordan Belfort, geçtiğimiz günlerde girimci Patrick Bet-David ile yaptığı röportajda Bitcoin´in bir sahtekarlık olmadığına inandığını söylemiş, ancak Wall Street yatırımcılarının piyasayı kolaylıkla manipüle edebileceğini söylemişti. Belfort, Bitcoin´in 2017 yılı rekorunu da aşarak, tekrar düşüşe geçmeden önce, 50 bin dolar düzeyine yükseleceğini öngördüğünü söyledi.

[old_news_related_template title="Büyük sanal para birimleri yeniden yükselişte" desc="Kripto para birimleri ile ilgili son günlerde getirilen 'düzenleme' ve 'kısıtlama' haberlerine bağlı olarak piyasalardaki dalgalanmalar sürerken, küresel piyasalarda robot yazılımlara bağlı otomatik işlemlerin de etkisiyle gözlemlenen büyük çöküşün ardından ABD ve Asya borsalarının toparlanmasıyla, en yüksek hacimli ilk beş kripto para birimi de yükseldi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/02/q2eq2eq2e-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/buyuk-sanal-para-birimleri-yeniden-yukseliste-2208218/"]

Küresel yatırım danışmanlığı firması Fundsrat kurucusu Tom Lee, yayınladığı kripto para piyasası ile ilgili raporda halen iyimser bir tablo çizerken, Bitcoin´in 2018 ortasında 20 bin dolara, yıl sonunda ise 25 bin dolara ulaşacağına inandığını duyurdu. Lee, "Geçen birkaç hafta oldukça kötü geçti; ancak, kripto paralar hakkındaki olumlu görüş devam ediyor" dedi.

BİTCOİN MART AYINDA 14 BİN 928 DOLAR


Fintech (finans teknolojileri) piyasasından dokuz tanınmış uzmanın görüşleri ve tahminlerinin alındığı anket sonuçlarına göre, Bitcoin Mart ayında 14 bin 928 dolara, Bitcoin Cash 2 bin167 dolara, Cardano ise 10,63 dolara yükselecek.

Wyre CEO´su Michael Dunworth, "Bence Bitcoin yükselme trendine geri dönecek, kripto paraların çeşitli platformlarda işlem görmesi ise daha geniş bir piyasa entegrasyonuna erişimi kolaylaştıracak" diyor.

[old_news_related_template title="En tuhaf 8 kripto para" desc="Tüm dünyada ilgiyle takip edilen kripto para piyasasında yaklaşık 1400 tane coin bulunuyor. Bu coinlerden bazıları isimleriyle diğerlerinden ayrışıyor. İşte en tuhaf 8 kripto para. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/shutterstock_499921516.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/en-tuhaf-8-kripto-para-2169086/"]

Neural Network kurucusu Jen Greyson ise, kripto para piyasasının kabul edilmesinin yeni başladığının altını çizerek, "Kripto paralar benimsendikçe Bitcoin ve diğer kripto para birimleri yükselişe geçecek" dedi.

DHA