SGK emekli maaşı hesaplama, Sosyal Güvenlik Kurumu üzerinden emekli olacak olan vatandaşların, emekli olduklarında ne kadar maaş alacaklarını hesaplamaya yarayan SGK işlemidir. Emekli maaşı hesaplama işlemini kişi internet üzerinden birkaç kolay adımla gerçekleştirebilir. SSK (4A) Bağ-Kur (4B) ve emekli sandığı (4C) emekli maaşı sorgulama işlemleri e-Devlet üzerinden gerçekleştiriliyor. Emekli maaşınızı sorgulamak için haberimizi okumanız yeterli olacaktır..

4A NEDİR? 4A (SSK) EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA NASIL ÖĞRENİLİR?

4A; bir iş yerinde sözleşmeli olarak çalışan kişileri kapsamaktadır. Yani eski adı ile SSK'lı çalışanlar artık 4A kapsamında değerlendirilmektedir..

4A emeklisi vatandaşların emekli maaşlarını hesaplamak isterken yapması gereken tek işlem "uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/" adresine giderek "TC Kimlik Numarası, SSK Sicil Numarası, Baba Adı, Nüfus İl ve Doğum Tarihi" gibi bilgiler ile sorgusunu tamamlamak. Sakın unutmayın, emekli maaşınız çalıştığınız devre boyunca yatırdığınız primlerle orantılı olarak hesaplanır. E Devlet'ten de sorgulama yapılabiliyor.

4B NEDİR? 4B (BAĞ-KUR) EMEKLİ MAAŞI NASIL SORGULANIR?

4B statüsünde olanlar hizmet akdine bağlı olmaksızın kendi adına ve hesabına bağımsız çalışanlardır. İsteğe bağlı sigorta ödeyenler de bu kapsamda değerlendirilir. Yani eski adı ile Bağkurlu olanlar artık 4B olarak adlandırılmaktadırç

4B Bağ-Kur emeklisi olan vatandaşlar ise e-Devlet'e gerekli olan TC. kimlik no ile e-Devlet şifresini girerek sorgularını tamamlayabilirler. Ancak sisteme giriş yaptıktan sonra açılan 4B emekli maaşı hesaplama sayfasında esnaf yahut tarım işçisi seçeneklerini seçmeniz gerekmektedir.

[old_news_related_template title="Emekli maaşını bankaya taşıma nasıl yapılır? Emekli maaşı nasıl PTT'ye taşınır?" desc="SSK, BAĞ-KUR veya Emekli Sandığı'ndan emekli olan vatandaşların emekli maaşlarını farklı bankalardan alabilmeleri mümkün. Emekli maaşları genellikle PTT hesabınıza yatırılırdı. Ancak bankaların cazip kampanyaları hem de PTT’de oluşan uzun kuyruklar ve vakit kaybından kurtulmak için vatandaşlar emekli maaşlarının yatırıldığı bankayı değiştirmektedirler. Peki bu işlem nasıl yapılır? İşte yapılması gerekenler..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/04/iecrop/para_16_9_1522688113_16_9_1523599939.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/emekli-maasini-bankaya-tasima-nasil-yapilir-2347501/"]

4C NEDİR? 4C EMEKLİ MAAŞI NASIL SORGULANIR?

4C, Emekli Sandığı'na bağlı, devlet memurlarının yeni adıdır.

4C emeklilik sorgulaması için E Devlet'e giriş yapmanız ve Sosyal Güvenlik Kurumu'nun alt başlıklarından 4C emekli aylığı bilgisi sorgulamasını bulmalısınız. https://www.turkiye.gov.tr/4c-emekli-aylik-bilgisi linkine tıklayarak da direkt olarak sayfaya erişebilirsiniz. Açılan emekli aylığınızla ilgili detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

[old_news_related_template title="2018 Bağkur SSK'lı emekli maaşı hesaplama! Ne kadar emekli maaşı alırım?" desc="Emekli maaşının yüksek olması herkesin hayalidir. Ancak çalışanların emekli olduklarında alacağı emekli maaşı ile ilgili bir takım farklı hesaplamalar mevcuttur. Emeklilik hesabında 3 dönem arasında geçen hizmetlerin emekli maaşı hesabına büyük bir etkisi bulunmaktadır. Bu yüzden sizlere SSK'dan ne kadar emekli maaşı alırım 2018? Emekli maaşı nasıl hesaplanır? SGK emekli maaşı sorgulama ve diğer merak edilenlerle ilgili bilgi vermeye çalışacağız... " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/04/iecrop/para-iha_16_9_1523947529.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/2018-bagkur-sskli-emekli-maasi-hesaplama-ne-kadar-emekli-maasi-alirim-2355358/"]