4A, SSK'ya prim ödeyen kişilerin bulunduğu eski sistemin adıdır. 5510 sayılı yeni yasa sonrası SGK kapsamında olanlar 4A'lı olarak ifade edilmektedir. 4A bünyesinde olan kişiler herhangi bir iş yerinde sözleşmeli işçi olarak çalışan kişilerdir.

4A EMEKLİ AYLIK BİLGİSİNİ NASIL ÖĞRENECEĞİM?

E-Devlet 4A emekli aylık bilgisini öğrenmek istiyorsanız ilk olarak, https://www.turkiye.gov.tr/4a-emekli-aylik-bilgisi sorgu ekranından kimliğimi şimdi doğrula butonuna tıklayınız. Daha sonra kimliğinizi doğrulamak için TC kimlik numaranızı ve şifrenizi giriniz. Bu şekilde E-Devlet sistemine giriş yapabilirsiniz. Açılan sayfadan E-Devlet SSK emekli aylık bilgisi sorgulama işleminizi yapabilirsiniz.

E-DEVLET GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ...

E DEVLET'TE EMEKLİLİK BİLGİSİ ÖĞRENME

Öncelikle yapmanız gereken size en yakın bir PTT şubesinden E-Devlet şifresi almaktır. PTT şubesine gittiğinizde üzerinde T.C. Kimlik numarasının bulunduğu fotoğraflı kimliğin(nüfus cüzdanı, evlilik cüzdanı, pasaport ve ehliyet, avukat kimlik kartı, mavi kart, ikamet tezkeresi, hakim ve savcı kimlik kartları, süresi dolmamış (geçerli) çalışma izin kartı) ibraz edilerek alabilirsiniz.

E-DEVLET ŞİFRE ÜCRETİ NE KADAR?

Şifre ilk alındığında PTT personeli size kapalı bir zarfta şifreyi verecektir. Bu şifrenin alımında PTT tarafından işlem masrafı olarak 2 TL tahsil edilmektedir. İlk şifreden sonra herhangi bir nedenle PTT’den alınacak her şifre için ayrıca 4 TL ücret ödenmektedir. Güvenliğiniz için şifrenizi kimse ile paylaşmayınız. Bu şifre ile her türlü E-Devlet sorgulamanızı yapabilirsiniz.

[old_news_related_template title="3600 günden emekli olma şartları nelerdir? 2018 Emeklilik hesaplama... " desc="Emeklilik hayali kuranların sorguladıkları 3600 günden emekli olmak ile ilgili en çok dikkat edilmesi gereken kişinin sigorta girişidir. Ayrıca kadın ve erkek çalışanda değişiklik gösterir. SSK'dan 15 yıl ve 3600 prim günü üzerinden emekli olmak isteyenler için şartlar nelerdir? 3600 günden emekli olanların alacağı maaş miktarları ne kadardır? İşte detaylar..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/03/iecrop/emekli_16_9_1521448024.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/3600-gunden-emekli-olma-sartlari-nelerdir-3600-gunden-emekli-olanlarin-maaslari-ne-kadar-2296784/"]

[old_news_related_template title="Anayasa Mahkemesi emeklilere geriye dönük borç çıkarılamayacağını hükmetti" desc="Emekli aylığı yanlış hesaplandığı için yıllar sonra maaşı düşürülüp geriye dönük borç çıkarılan emeklilerle, “Gelecekte bana da borç çıkarırlar mı?” endişesi yaşayan milyonlarca emekliye Anayasa Mahkemesi’nden müjde geldi. Anayasa Mahkemesi, emeklilere geriye dönük borç çıkarılamayacağına hükmedip Sosyal Güvenlik Kurumu’nu (SGK) tazminata mahkum etti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads//2018/03/iecrop/emekli-dha_16_9_1520661929.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/emeklilere-mujde-artik-geriye-donuk-borc-cikarilamayacak-2278449/"]