Dünyaca ünlü İtalyan futbol devi AC Milan el değiştirebilir. Milan’ın Çinli sahibi Li Yonghong ABD’li hedge fon şirketi Elliott Management’a olan borçlarını ödeyemiyor.

Financial Times'ın haberine göre; Li Yonghong’un bu hafta 32 milyon euroyu Elliott’a ödemesi gerekiyordu. Çinli iş insanı geçen sene İtalyan Silvio Berlusconi’den 740 milyon euroya satın almıştı.

PAZARTESİ SON GÜN


Konuyla ilgili bilgi veren kaynaklara göre pazartesi gününe kadar fon şirketine ödeme yapılmazsa Milan Amerikalılara kalacak.

Mayıs ayında UEFA finansal kriterlere uymadığı için Milan’ı müsabakalardan men ettiğini açıklamıştı.

İtalyan futbol yazarı ve Milan hissedarı Carlo Pellegatti, “Çinli yatırımcıyla ilgili gizli bilinmeyen çok şey var. Söylediği paralar bir türlü gelmiyor” açıklamasında bulundu.

New York Times’ın haberine göre ise Yonghong’un Çin’de sahibi olduğunu iddia ettiği maden şirketi başka bir isim üzerine kayıtlı.

Li Yonghong konuyla ilgili görüş vermedi.

[old_news_related_template title="Dünyanın en çok kazanan üç futbolcusu elendi" desc="Messi, Ronaldo ve Neymar'ın kupaya veda etmesiyle Dünya Kupası'ndan dünyanın en çok kazanan üç futbolcusu elendi. Elenen isimler için ülkeleri, aileleri ve kendileriyle birlikte en çok Adidas ve Nike üzüldü." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/07/iecrop/7temmuzsporgraf2_16_9_1530953237.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/dunyanin-en-cok-kazanan-uc-futbolcusu-elendi-2507691/"]