Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Perşembe günü küresel yatırımcılarla bir telekonferans gerçekleştirecek ve yatırımcı toplantısı düzenleyecek.

Bakanlık yetkilisinden edinilen bilgiye göre ABD, Avrupa ve Ortadoğu başta olmak üzere ilgili telekonferansa 750-1,000 arasında yatırımcının katılması bekleniyor.

Albayrak Perşembe günü TSİ 1600'da gerçekleşmesi öngörülen toplantıda mesajlarını yatırımcılara doğrudan iletecek.

İlgili telekonferans Albayrak'ın düzenlediği ilk uluslarası yatırımcı toplantısı olacak. Soru cevap bölümü yer almayacak telekonferansı Citi'nin gelişmekte olan ülke başekonomisti David Lubin yönetecek.

Öte yandan bankacıların verdiği bilgiye göre toplantıyı Citi, Deutsche Bank, DOME ve HSBC düzenleyecek.

REUTERS

 

[old_news_related_template title="Garanti Bankası GM Erbil: Faizle ilgili bir şey olmalı" desc="Garanti Bankası Genel Müdürü Ali Fuat Erbil canlı yayında ekonomi gündemini değerlendirdi. Erbil açıklamasında kurda yaşanan oynaklığa karşı alınan tedbirlerin yerinde olduğunu belirterek 'ancak bu yangın bitti diyemem. Bir takım anormal hareketler oluyorsa, akılla açıklamakta zorlanıyorsak bunun devamı olabilir.' ifadelerini kullandı. Erbil faizler hakkında ise, 'Faizle ilgili bir şey olmalı. Bir mali disiplin yanında para politikasında sıkılaştırma bu işin merhemidir' açıklamasında bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/08/iecrop/resimid_5625060_16_9_1534230293.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/garanti-bankasi-gm-erbil-piyasalari-yorumluyor-2573481/"]