Deutsche Welle'nin haberine göre Almanya Ekonomi Bakanı Altmaier dün, Ankara’daki iki günlük temaslarını tamamladı. Altmaier, Türkiye ziyaretinin diyaloğun yeniden başlatılması açısından başarılı olduğuna inandığını söyledi.

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier iki günlük Ankara temaslarının ardından Türkiye'den ayrıldı. Bakan Altmaier'ın Ankara ziyareti sonrasında Alman Ekonomi Bakanlığı'nın Twitter hesabından yapılan paylaşımda "Türkiye'de yine görüşmek üzere” denilerek, Türkçe olarak "Eyvallah” ifadesi kullanıldı.



Altmaier'in Türkiye ziyaretinde ilişkilerde yaşanan zorluklara rağmen, ekonomik işbirliğinin önemine vurgu yaptı. Altmaier Cuma günü Ankara’dan ayrılmadan önce yaptığı açıklamada, Türkiye ile iyi ilişkiler içinde olmanın Almanya’nın çıkarına olduğunun altını çizdi. Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) partili Bakan Altmaier, iki ülke arasında mevcut sorunlara rağmen, Türkiye ile ilişkilerde sağlanan ilerlemenin Alman vatandaşlarının, Almanya'da istihdam yaratılmasının ve bölgede istikrarın yararına olduğunu söyledi. Altmaier, Ankara ile yaşanan sorunların "parça parça çözüleceği” konusunda da iyimser olduğunu dile getirdi.

'ZİYARET KOLAY OLMADI'


Siyasette güven kazanmanın ve "yeni köprüler” oluşturmanın önemli olduğuna işaret eden Altmaier, "bir diyalogun yeniden başlatılması ve Almanya’nın görüşlerinin anlatılması konusunda başarılı olunduğunda inandığını” söyledi. Altmaier, birbiriyle çelişen çıkarları dikkate almak gerektiği için, Türkiye’ye yaptığı ziyaretin “kolay olmadığını” da sözlerine ekledi.