Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, mezunları arasında yer aldığı Alman Lisesi’nin 150. yıl kutlama gecesinde büyük bir sürprizle karşı karşıya kaldı. Alman Lisesi Mezunlar Derneği tarafından düzenlenen gecede, okulun 150 yıllık tarihinin en yüksek not ortalamasına sahip olan Bülent Eczacıbaşı’na özel olarak hazırlatılmış olan biyografisinin bir numaralı kopyası armağan edildi. Dernek, sınırlı sayıda basılan Bülent Eczacıbaşı biyografisinin yanısıra, Alman Lisesi mezunu olan Melih Kibar’ın yine özel olarak hazırlanmış bir CD’sini de üyelerine armağan etti.

resim1_6949096

Bülent Eczacıbaşı, gecede yaptığı konuşmada, Alman Lisesi’nin 150 yıldır ülkemizde çalışma disiplinine sahip, sorgulama alışkanlığı olan, hümanist düşünce ile tanışmış, dünyanın herhangi bir yerinde öğrenimlerini ve yaşamlarını sürdürmek için gereken bilgi ve yetkinliklerle donatılmış genç insanlar yetiştirdiğini belirterek, “Bunun değerini hepimiz biliyoruz, gururunu paylaşıyoruz” dedi.

300'Ü AŞKIN ALMAN LİSESİ MEZUNU KATILDI


Alman Lisesi’nin 150. yıl kutlama etkinlikleri kapsamında Büyük Kulüp’te düzenlenen geceye 300’ü aşkın Alman Lisesi mezunu eşleri ile birlikte katılırken, Almanya Başkonsolosu Michael Reiffenstuel, Alman Lisesi İdare Derneği Başkanı Mithat Cin ve Alman Lisesi Okul Müdürü Axel Brott da davetliler arasında yer aldı. Mezunlar, Almanya’dan özel davetle gelen bir müzik ve dans grubunun ardından Erol Evgin’in performansıyla eğlenirken, kendisi de şarkıcı, yapımcı ve sunucu olan Alman Lisesi Mezunlar Derneği Başkanı Serhat Hacıpaşalıoğlu da söylediği şarkılarla alkış aldı.

resim1_6949097

Alman TV’sinin tanınmış sunucularından Nazan Eckes’in sunuculuğu üstlendiği gecenin sonunda, üzerinde Bülent Eczacıbaşı ile birllikte okulun tanınmış mezunlarından Nazlı İmre ve Cüneyd Zapsu’nun şekerden yapılmış figürleri bulunan ve okul binası şeklinde yapılmış dev 150. yıl pastası kesildi.

İHA