Deutsche Welle Türkçe'den Değer Akal'ın haberine göre; Alman Sanayi Birliği'nden (BDI) bir heyet BDI Genel Sekreteri Joachim Lang başkanlığında, TÜSİAD'ın davetlisi olarak bu hafta Ankara ve İstanbul'da üst düzey temaslarda bulunacak. TÜSİAD Berlin Direktörü Alper Üçok, ziyaret sırasında Alman iş çevrelerinin Türkiye'deki ekonomik sıkıntılar, hükümetin çözüm planları hakkında ilk elden bilgi alacağını, Sanayi Bakanı Mustafa Varank ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile bir araya geleceklerini söyledi. Üçok, Alman hükümetinin doğrudan mali yardım dışında, farklı formüllerle Türkiye ekonomisine destek olabileceğini de ifade etti.

ERDOĞAN ALMANYA'YA GİDİYOR


Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 28-29 Eylül tarihlerinde Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier'in davetlisi olarak Berlin'e gidecek. Erdoğan bu ülkede temaslarda bulunacak. Erdoğan'ın Türk kökenli vatandaşlarla da bir araya gelmesi gündemde.
erdogan-maas-aa
Ayrıca dün ve önceki gün Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas Türkiye'deydi. Maas Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la da görüştü.

[old_news_related_template title="Merkel: Zayıf bir Türkiye ekonomisi Almanya'nın çıkarına değil" desc="Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Türkiye ekonomisinin gelişmesinin 'stratejik' nedenlerle ülkesinin çıkarına olacağını ifade eden Merkel, 'Türkiye'yi zayıflatabilecek şekilde davranırsak bu bizim çıkarımıza olmaz' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/09/iecrop/merkel_16_9_1536262763.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/merkel-zayif-bir-turkiye-ekonomisi-almanyanin-cikarina-degil-2612698/"]