Almanya’da yabancıların şirket alması zorlaşıyor. Buna göre Avrupalı olmayan yabancı bir şirket, medya, savunma veya teknoloji şirketinin en az yüzde 10’unu almak isterse anlaşmasının devlet tarafından onaylanması gerekecek. Eskiden bu oran yüzde 25’ti.

Wall Street Journal’ın haberine göre kanun Çinli şirketlerin ülkedeki genişlemesini durdurmak için alındı.

Yabancı sermayeye yüzde 10 kontrol getirecek kanun Çarşamba günü Alman parlamentosunda oylanacak.

Almanya yaz aylarında Leifeld Metal isimli şirketin Çinli bir yatırımcıya satılmasını özel güvenlik gerekçesiyle engellemişti.

Fransızlar da çıkardıkları yeni kanunlarla Çinlilerin kıtadaki ilerleyişini durdurmak istiyor. Toulouse Havalimanı’nın inşaatını Çinli bir şirketin yapması yasal mevzuata takılmıştı.

[old_news_related_template title="Kanada'da tutuklanan Huawei’nin CFO’suna elektronik kelepçeyle tahliye" desc="ABD’nin İran yaptırımlarını delmek için sahtekarlık yaptığı gerekçesiyle Kanada’da tutuklanan Çinli teknoloji şirketi Huawei'in Mali İşler Direktörü (CFO) Mıng Vancou'nun 10 milyon Kanada doları kefaletle şartlı serbest bırakılmasına karar verildi. Vancou Kanada'yı terk edemeyecek. Ayağına GPS'li bir elektronik kelepçe takılacak." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/12/iecrop/meng-reuters_16_9_1544596556.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/kanadada-tutuklanan-huaweinin-cfosu-wanzhou-ile-ilgili-flas-gelisme-2790383/"]