Altın fiyatları vatandaşın cebini yakmaya devam ediyor. Yeniden yükselişe geçmesinin ardından vatandaşlar “Dün çeyrek ve gram altın ne kadardı?” sorusunun cevabını araştırıyor. Altının kalbinin attığı İstanbul Kapalıçarşı’dan güncel altın fiyatlarını haberimizden okuyabilirsiniz. AA Finans Analisti İslam Memiş, altın fiyatları ile ilgili yorumlarda bulundu.

GÜNCEL ALTIN FİYATLAR

GRAM ALTIN:İstanbul Kapalıçarşı'da 227,10 liradan alınan 24 Ayar Külçe Altın (Gr.) 227,30 liradan satılıyor

ÇEYREK ALTIN: 365 liradan alınan Çeyrek Ziynet 370 liradan satılıyor

CUMHURİYET ALTINI: Bin 496 liradan alınan Cumhuriyet Ata Lira bin 517 liradan, 207 liradan alınan 22 Ayar Bilezik (Gr.) 211 liradan satılıyor

TAM ALTIN: Bin 462 liradan alınan Lira (Tam) Ziynet bin 482 liradan satılıyor

YARIM ALTIN: 731 liradan alınan Yarım Ziynet 741 liradan satılıyor
altin2-iha

'ALTIN FİYATLARI YUKARI YÖNLÜ SEYİR İZLEYEBİLİR'

AA Finans Analisti İslam Memiş, dün hem yurt içi hem de yurt dışı piyasalarda altın fiyatlarının gerilediğine işaret ederek, bu gelişmede Çin'de beklentileri karşılamayan imalat sanayi verisi ile ABD tahvil piyasasındaki yükselişin etkili olduğunu söyledi. Altın fiyatlarının, bugüne ise toparlanma isteğiyle başladığını belirten Memiş, şunları kaydetti: "Çin ekonomisinden olumsuz verilerin gelmesinin altın talebini azaltan bir neden olarak görüyoruz ancak ABD'de açıklanacak veriler ve tepki alımları, altının ons fiyatının geniş bant aralığında kalmasına neden olabilir. Bu nedenle altının ons fiyatı için destek seviyesi olarak 1.185 doları takip edeceğiz. Altının gram fiyatında ise 225 lira destek seviyesi aşağı yönlü kırılırsa düşüşler 220 liraya seviyesine kadar sürebilir. Altının gram fiyatında 230 liranın üzerinde kalıcı kapanış gerçekleştirilmesi halinde ise yukarı yönlü bir seyir izlenebilir."