Son birkaç aydır yükselişini istikrarlı bir şekilde sürdüren altın fiyatları zaman zaman düşüşler de yaşıyor. Altın fiyatları geçtiğimiz hafta hareketli anlar yaşasa da bu hafta yatay bir seyir izliyor. Yatırımcısı tarafından merak edilen 18 Eylül güncel altın fiyatları haberimizde...

ALTIN FİYATLARINDAKİ HAREKET NASIL ŞEKİLLENECEK?

AA Finans Analisti İslam Memiş, dün dolar endeksinde yaşanan gerilemenin, altının ons fiyatının 1.192-1.205 dolar bandında işlem görmesine neden olduğunu söyledi. Memiş, ons altında yükseliş eğiliminin güçlenebilmesi için 1.207 dolar üzerinde kapanışların gerçekleşmesi gerektiğini belirterek, "Küresel piyasalar, ABD-Çin arasındaki vergi tartışmalarına odaklandı. Bugün altının ons fiyatının 1.192-1.202 dolar aralığında işlem görmesini bekliyoruz." dedi. Yurt içi piyasalarda dolar kurunda yaşanan yükselişlerin altının gram fiyatını olumlu yönde desteklemeye devam ettiğini ifade eden Memiş, gram altında bu hafta 247 liranın direnç, 230 lira seviyesinin ise destek konumunda olduğunu kaydetti.

GRAM ALTIN NE KADAR OLDU?

Altın fiyatlarındaki değişkenlik nedeniyle vatandaşlar sık sık internetten güncel altın fiyatlarını araştırıyor. Altının gram fiyatı alış olarak 243,87 lira, satış olarak 243,90 lira dolaylarında seyrediyor.

ÇEYREK ALTIN KAÇ LİRA?

Çeyrek altın 388,59  liradan alınırken 397,61 liradan satılıyor. Türkiye'de çeyrek altın olarak ifade edilen altın cinsi 1.75 grama denk gelmektedir ve 22 ayardır. Cumhuriyet altınının dörtte biri olan çeyrek altında 1.6065 gram 24 ayar altın bulunmaktadır.

Merkez Bankası kararı sonrası altın fiyatları düşüyor mu? Çeyrek ve gram altın fiyatları…

YARIM ALTIN FİYATI

Yarım altın fiyatları 18 Eylül sabahına 774,75 TL alış, 795,22 satış rakamıyla başladı. Yarım altın 22 ayar olup 3,608 gram gelmektedir. Cumhuriyet altınlarından olan yarım altın “1738 Sayılı TBMM Kararı ve 234 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname” gereği, ağırlıkta, ayarda ve kalitede güveni ve standardı sağlamak üzere sadece Darphane tarafından üretilir. Bugün yarım altının fiyatı 780 liradan işlem görüyor.

CUMHURİYET ALTINI FİYATI

Cumhuriyet Altını veya çeşitleri olması itibarıyla Cumhuriyet Altınları, Türkiye Büyük Millet Meclisi Kararı ile standartları belirlenmiş, para yerine geçebilen, Türkiye'ni temsil eden ve sadece Darphane tarafından üretilebilen altınlardır. Cumhuriyet altını fiyatı bugün 1.590 lira.

[old_news_related_template title="Altın nasıl değerlenir?" desc="Ülkemizde 'yastık altı' diye tabir edilen altının büyüklüğünün 100 milyar dolara yakın bir seviyede olduğu tahmin ediliyor. Altın önemli bir yatırım ve zenginlik aracı olarak binlerce yıldır kullanılmakta. Peki altın nasıl değerlenir? Altının değerlenmesine yol açan etkenler nelerdir? Hepsi haberimizde..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/06/iecrop/altin-iha-1_16_9_1528261431.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/altin-nasil-degerlenir-2451614/"]
GÜNÜN EKONOMİK GELİŞMELERİ

Trump yönetimi 200 milyar dolarlık Çin ürününe 24 Eylül itibariyle yüzde 10 gümrük vergisi uygulayacağını ve bu oranı 2019 başından itibaren yüzde 25´e çıkaracağını açıkladı.


"Eğer Çin misilleme yaparsa 267 milyar dolarlık Çin ürününe daha ilave yaptırım uygulanacağı vurgulandı.


"Açıklama sonrası Wall Street değer kaybederken Çin hisse senetlerinde dipten dönme cabaları görülüyor.


"Dünya borsalarındaki satışlar ve Türk lirasında görülen değer kaybına paralel Borsa İstanbul´da satıcılı bir açılış bekliyoruz.


"Faiz artışının lirada yarattığı olumlu etki kaybolmaya başladı. Döviz borcu fazla olan şirketler ve banka hisseleri endekse göre daha zayıf seyretmeye devam edebilir.


"Günün önemli beklentisi, hükümetin Orta Vadeli Program'da bankaların elindeki takipteki alacakları satın alıp bir banka altında yeniden yapılandırma planı açıklaması.


"Kur şokunun banka bilançolarında yaratacağı bozulmayı engelleyecek bu plan düzgün uygulanabilirse bankaların yurtdışı borçlanma kanallarını rahatlatabilir ve Türkiye varlıklarındaki risk primini düşürebilir."