Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen yasa teklifinin bu maddesi tartışmalara neden oldu. CHP’li Zekeriya Temizel ve Musa Çam, AOÇ’nin Atatürk’ün mirası olduğunu belirterek böyle bir düzenleme çıkarılamayacağını söylediler. Temizel, AOÇ’yi amacı dışında kullanan ve bu yönde karar alanların da suç işlemiş olacağını anlattı.

KABUL EDİLDİ


Komisyona katılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna ise, amaçlarının sadece 10 yıllık bedelsiz kira süresinin 29 yıla uzatmak olduğunu, bu tesislerle Ankara turizminin gelişeceğini söyledi. Tuna, Temapark olarak ifade ettiği alana AVM yapılmayacağını, sadece günü birlik ihtiyaçların karşılanmasına yönelik kafe ve restoran gibi yerlerin hizmet vereceğini belirtti. Madde AKP’li milletvekillerinin oylarıyla kabul edildi.

[old_news_related_template title="Ankapark'ı kim işletecek?" desc="Bir dönem çok konuşulan Melih Gökçek'in Ankapark projesi neredeyse tamamlanmak üzere. Şu ana kadar 1 milyar 600 milyon TL harcanan projeye, işletmeci bulunamıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi kaynaklarından alınan bilgilere göre işletmeci hala belli değil açılış ise 23 Nisan'da..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/12/unnamed-1-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/ankaparki-kim-isletecek-2131616/"]