Apple 5 milyar dolara mal olan California’daki yeni kampüsünün inşaatını tamamladı. Şirketten yapılan açıklamaya göre hiçbir ziyaretçi tesise kabul edilmeyecek. Çalışanların eşi, dostu, arkadaşı, akrabası veya çocukları kimse tesise alınmayacak hatta Apple hissedarları bile gezemeyecek.

BEYAZ SARAY BİLE GEZİLEBİLİYOR


Eğer başka bir firma yetkisinin Apple’da toplantısı varsa söz konusu kişi Apple görevlileri tarafından karşılanacak, toplantı odasına götürülecek daha sonra tekrar geri getirilecek. Beyaz Saray’da bile turlar varken Apple’ın bu yaklaşımı eleştiri konusu oluyor.

[old_news_related_template title="Apple Park'ın içinden gizlice çekilmiş görüntüler için tıklayın" desc="Teknoloji devi Apple yeni kampüsüne taşınıyor. Apple'ın 5 milyar dolara yaptırdığı ve Apple Park adını taşıyan yeni kampüsünün görüntülerini görenler 'keşke biz de böyle bir yerde çalışsak' demekten kendisini alamadı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/02/kapak-7.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/iste-applein-yeni-karargahi-2204667/"]

Business Insider’ın haberine göre; Dün düzenlenen hissedarlar toplantısında bir Apple hissedarı CEO Tim Cook’a binayı ne zaman görebileceklerini sordu. Cook cevaben, “Muhtemelen hiçbir zaman. Orada sırlar var” cevabını verdi.

[caption id="attachment_2219204" align="alignnone" width="880"]Apple'ın CEO'su Tim Cook Apple'ın CEO'su Tim Cook[/caption]

Cook açıklamasını şöyle sürdürdü: Tesisi insanlara gezdirmekte şöyle bir sorun var. İçeride çok sırrımız var. Tasarımın başındaki John Ive ise, “Apple Park’ı başka insanlar için yapmadık. Orası bizim evimiz” açıklamasında bulundu. Cook toplantıda esprili bir yaklaşım takınarak, “Çok merak edenler için ofisin içinden fotoğraf gönderirim” açıklamasını yaptı.