Apple ürünleri ve şirketle ilgili önemli bilgileri 1997 yılından beri ortaya çıkaran AppleInsider´a göre iPhone X modelinin üretimi bu yaz durdurulacak.

Haberde Apple analisti Ming-Chi Kuo, iPhone X´in üretimi hakkında çıkan iddiaları değerlendirdi. Kuo siparişlerde düşüş yaşanması ve zayıf talep nedeniyle üretiminin yazın durdurulmasının planlandığını ileri sürdü.

[old_news_related_template title="Apple Store'da iPhone X tenhalığı" desc="iPhone X resmen Türkiye'de satışa sunuldu. Fiyatı beş asgari ücrete yani 7.000 TL'ye varan telefon için Zorlu Center'daki Apple Store'da kuyruk gözlenmedi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/11/d9273731-3b4d-4afe-8f81-568509e74bcc.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/apple-storeda-iphone-x-tenhaligi-2103344/"]

iPhone X´in üretimi durdurulursa Apple´ın 2014 yılında piyasaya sunduğu iPhone 5C´den sonra ilk kez bir modelin üretimi sadece tek nesil sonra durdurulmuş olacak. Apple´ın planlarını kamuoyuna duyurmak konusunda çok güvenilir bir geçmişi olan Kuo, "Çin´de iPhoneX´in çok büyük ilgi görmemesi ana neden. Çin´de büyük ekranlar çok talep görüyor ve Çinli tüketicilere göre iPhone X´in ön üst tarafındaki siyah polarize 'çentik' ekranı gereksiz küçültüyor. Özellikle de daha ucuz olan iPhone 8 Plus´ın özellikleri X modeline göre biraz daha iyi" dedi.

ABD merkezli araştırma şirketi Cowen´ın yaptığı yeni bir araştırma, yeni model iPhone´lara olan ilginin "tarihi düşük düzeylerde" olduğunu gösteriyor.

Kuo´ya göre, yine de iPhone bu yılın ilk yarısında üç ana modelinde (iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X) satışlarını yüzde 5 artıracak.

DHA