Son günlerde Alman Milli Takımı’nı bırakmasıyla gündem olan Mesut Özil’in takımı olan Arsenal’de sıcak saatler yaşanıyor. Kulübün büyük ortaklarından, Arsenal’in yüzde 30’unun sahibi Özbek asıllı Rusya Federasyonu vatandaşı Alisher Usmanov kulüpteki hisselerini satmaya hazırlanıyor.

Arsenal'in yüzde 67'sini kontrol eden Stan Kronke. Fotoğraf/Reuters Arsenal'in yüzde 67'sini kontrol eden Stan Kronke. Fotoğraf/Reuters


Arsenal’de kulübün yüzde 67’sine sahip olan ABD’li iş insanı Stan Kronke’nin payları Usmanov tarafından uzunca bir süredir satın alınmaya çalışılıyordu. Financial Times’ın haberine göre Kronke paylarını satmak istemeyince kulübün tam kontrolünü alamayacak olan Usmanov Arsenal’den çıkmaya karar verdi.

AMERİKALININ TEKLİFİNİ KABUL ETMEMİŞTİ


Usmanov da geçen aylarda Kronke’den gelen 525 milyon sterlinlik teklifi geri çevirmişti. Rus iş insanı, “Her zaman yüzde 30’luk hissemle Arsenal’in çıkarlarını koruyan bir iş adamı olacağım” açıklamasında bulunmuştu.

Arsenal'in efsane yıldızı Thierry Henry'nin heykeli. Fotoğraf/Shutterstock Arsenal'in efsane yıldızı Thierry Henry'nin heykeli. Fotoğraf/Shutterstock


Usmanov Arsenal’in yüzde 67’si için Kronke’ye 1.3 milyar dolar önermişti. Fakat Kronke de bu teklifi kabul etmedi. Konuya yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre Usmanov Arsenal için henüz kimseyle görüşmedi. Stratejik bir isme satmak istediği ifade ediliyor. Özbekistan doğumlu Alisher Usmanov ilk olarak 2007 yılında Arsenal hissesini satın almıştı.