İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 2017 yılının aralık ayı meclis oturumunda mülkiyeti, yönetimi ve tasarrufu altında bulunan reklam uygulamalı 400 ATM kabininin yapımı ve 10 yıl süre ile işletilmesi işi için ihaleye çıkılması kararı almıştı. CHP grubu, İBB’nin bugüne dek kendisinin yaptığı milyonlarca liralık geliri olan bu işi bir firmaya ihale etmesine karşı çıkmış karar oy çokluğu ile kabul edilmişti.

YILLIK 40 MİLYON LİRA

Bu tartışmalı karar sonrası İBB, 400 ATM için ihale tarihini belirledi. İhale duyurusuna göre 400 adet reklam uygulamalı ATM kabininin yapımı ve 10 yıl süreyle işletilmesi için 21 Mart günü ihale düzenlenecek. İhalenin tahmini bedeli yıllık 40 milyon lira olarak açıklandı. İBB Encümeni tarafından düzenlenecek ihalede teklifler kapalı zarf ile verilecek. İhaleye yabancı istekliler de teklif sunabilecek. İhaleye katılmak isteyenlerin, İBB Reklam Müdürlüğü’ne 19 Mart 2018’e kadar yeterlilik başvurusunda bulunması gerekiyor. Ancak isteklilere ihaleden önce yeterlik belgesi verilmeyecek. İhaleye katılmaya hak kazananlar, ihale günü hazır bulunan isteklilerin huzurunda İhale Komisyonunca açıklanacak.

ETİLER, ORTAKÖY, TEŞVİKİYE, İSTİKLAL CADDESİ

İhaleye çıkacak 400 ATM’nin bulunduğu noktaların arasında Beyoğlu’nda İstiklal Caddesi, Galata, Cihangir, Gümüşsuyu, Galatasaray, Karaköy; Beşiktaş’ta Balmumcu, Bebek, Barbaros Bulvarı, Yıldız, Etiler, Kuruçeşme, Levent, Ortaköy, Çırağan; Kadıköy’de Acıbadem, Caferağa, Caddebostan, Erenköy, Kadıköy sahili; Sarıyer’de Maslak-Büyükdere Caddesi, Emirgan, İstinye, Tarabya, Şişli’de Büyükdere Caddesi, Halaskargazi, Mecidiyeköy, Vali Konağı Caddesi, Teşvikiye de bulunuyor.