Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Sarıyer Kireçburnu'nda balıkçılarla sezonu açtı, denize yavru kalkan balığı bıraktı.
erdogan-aa
İSTANBUL

Anadolu Kavağı Su Ürünleri Kooperatifi'ne bağlı balıkçılar, ekmek parası kazanmak ve bereketli bir sezonla tüketicilerin yüzünü güldürmek için sabah boğazdan Karadeniz'e açılacak. Tayfa halinde el birliğiyle hareket eden balıkçılar, limana bağlanan gemide rutin kontrolleri yapmaya devam etti.

İstanbul'da av hazırlıkarı... Fotoğraf: Onur Çoban/AA İstanbul'da av hazırlıkarı... Fotoğraf: Onur Çoban/AA


TEKİRDAĞ

Büyükşehir Belediye Başkanlığı, av yasağının sona ermesiyle Kumbağ limanında program düzenlerken, balıkçılar da 'vira bismillah' diyerek denize açıldı. Etkinliğe katılanlara, 5 bin uskumru balığı pişirilerek ücretsiz olarak dağıtıldı.

tekirdag

ORDU

Kumbaşı, Kışlaönü, Kacalı, Mersinköyü, Medreseönü, Yalıköy, Bolaman, Fatsa ve Ünye balıkçı barınaklarından hareket eden gırgır tekneleri, av yasağının sona ermesiyle birlikte denize ağlarını bıraktı.

ordu-iha

KIRKLARELİ

Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesinde şiddetli rüzgar nedeniyle denize açılamayan balıkçılar, havanın düzelmesiyle sabah saatlerinde "Vira Bismillah" dedi.

Yalova ve Bursalı balıkçılar beraber ağ attılar. Fotoğraf/İHA Yalova ve Bursalı balıkçılar beraber ağ attılar. Fotoğraf/İHA