Bağkur emeklilik hesaplama, 4B adı altında çalışanların ilk günden itibaren ve hizmet süresince ödenen prim gün sayısına göre yapılır. Emeklilik hesaplamalarında BAĞ-KUR'lu vatandaşların doğum yılı ve prim ödemeye başladıkları tarih baz alınarak ve bu süre içerisinde ödenen prim gün sayısı emeklilik hesaplamasında önemlidir.

E DEVLET'TEN BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA İŞLEMİ

BAĞ-KUR'dan normal şartlarda emekli olabileceğiniz tarihi e devlet sistemi aracılığı ile kolayca öğrenebilirsiniz. Eğer e devlet şifreniz yoksa en yakın PTT şubesinden temin edebilirsiniz. Bağkur ne zaman emekli olabilirim sorgulamasını e devlet sistemi ile yapabilmek için lütfen aşağıdaki aşamaları takip ediniz;

www.turkiye.gov.tr adresinden T.C. numaranız ve edevlet şifreniz ile sisteme giriş yapın.

- E Hizmetler

- Sosyal Güvenlik Kurumu,

- Ortak (4a/4b/4c Hizmetler) menüsünün altında yer alan Normal - Şartlarda Ne Zaman Emekli Olabilirim menüsünü tıklayın.

- Açılan ekranda BAĞ-KUR'dan emeklilik şartlarınızı hesaplamak için 4B'yi seçerek sorgula butonuna basmanız gerekir.

- Böylece BAĞ-KUR ne zaman emekli olabilirim e devlet sorgulamasını tamamlamış oluyorsunuz.

[old_news_related_template title="Emekli maaşları nasıl artırılır? " desc="Emekli maaşları emeklilerin geçimi için büyük önem taşıyor, emekli olmak için gün sayanlar ve emeklilik vaktini hesaplamak isteyenler bu konular üzerine araştırmalar yapıyor. Emekli maaşlarını daha yüksek alabilmek için bazı ipuçları bulunuyor. Emekli maaşının nasıl hesaplanacağına dair detaylar haberimizde..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads//2018/02/iecrop/emekli-maasi-emeklilik-erken-emekli-1_16_9_1519453985.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/emekli-maaslari-nasil-artirilir-emekli-maasi-hesaplama-yontemi-2244534/"]

SGK ÜZERİNDEN EMEKLİLİK HESAPLAMA SORGUSU NASIL YAPILIR?

Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK)’nun oluşturduğu emeklilik hesaplama sistemi ile de BAĞ-KUR'dan ne zaman emekli olabileceğinizi kendiniz hesaplayabilirsiniz. Bunun için de uygulama ekranını(https://uyg.sgk.gov.tr/EMEKTARWEB/hakKazanma.do) açtıktan sonra emeklilik hesabı için aşağıdaki aşamaları takip ediniz;

- Programda öncelikle yaştan emekli olmak için kısmi ya da tam emeklilik hesabı için tam seçeneği işaretlenir ve doğum tarihi girilir.

- Maluliyet durumu yok ise (HAYIR) seçeneği var ise (EVET) seçeneği işaretlenir. Maluliyet EVET işaretlendiğinde karşınıza maluliyet derecenizi seçme seçenekleri çıkar. Burada iş gücü kayıp oranınızı gösteren aralığı seçmeniz gerekmektedir.

- Hiç Bağ-Kur tescili bulunmayanların sadece yurt dışı borçlanmasıyla emekli olmak istiyorum seçeneğini işaretlemeleri gerekmektedir.

- Tüm bu girişler yapıldıktan sonra karşınıza gelen ekrandan hizmet ekle seçeneği tıklanır. Orada öncelikle Bağ-Kur hizmeti ve daha sonra diğer sandıklarda geçen hizmetler(SSK, Emekli Sandığı, Yurt dışı borçlanmalar vs) girilir.

- Son olarak KAYDET butonu tuşlanır ve emeklilik hesapla tıklanır. Bağ-Kur’dan emekli olacağınız tarih karşınıza çıkar ve böylelikle emekli olacağınız tarihi öğrenmiş olursunuz.

[old_news_related_template title="SSK, SGK, Bağ-Kur emekli aylığı nasıl hesaplanır?" desc="Ülkemizde yaklaşık 12 milyon emekli bulunuyor. Bu sayıya her gün yenileri de eklenmekte. Emekli olan ve emekliliği yakın olan vatandaşların merak ettiği SSK 4A-4B emeklilik maaşı nasıl hesaplanır? sorusuna anlaşılması son derece kolay cevap niteliğinde olan haberimizi mutlaka okuyun. 4A-4B emekli maaşı hesaplama işlemi..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/03/iecrop/para_16_9_1519542104_16_9_1522049600.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/4a-4b-emekli-ayligi-hesaplama-nasil-yapilir-ssk-sgk-bag-kur-emekli-maasi-hesaplama-2310494/"]