Maliye Bakanı Naci Ağbal, “Whatsapp grubu dinamik bir şekilde kullanılsın, gece yarısı ‘bana şöyle bir şey söylendi’ diye gruba atsın. Grup onu dinamik olarak tartışsın. Maliye Bakanı olarak beni de dahil edin. Grupta bir katılımcı olarak ben de takip edeyim. Gerekiyorsa onu da komisyonda önerge verelim o konuyu, çözelim. Sorunları dinamik, anında tespit etmek, anında çözmek üzerine kurulu bir anlayış olacak.” dedi.

 

Maliye Bakanı Naci Ağbal dün Vergi Konseyi’nin Olağan Genel Kurulu’na katıldı. Ağbal yaptığı konuşmada bütçe disiplinine dikkat edileceğini vurguladı. Ağbal, “Her işimizi yapacağız ama bütçe disiplinine de dikkat edeceğiz. Ayağımızı yorganımıza göre uzatacağız. İşletmelerimize geçmiş dönemden gelen KDV’lerle ilgili STK’lardan ve iş aleminden bize gelen bir çok öneriler oldu. ‘Bize teminat imkanı verseler o da yeter’ dediler o imkanı da getiriyoruz. Bize söylenen bütün alternatifler konusunda Maliye Bakanlığı’na yetki aldık” dedi.

[old_news_related_template title="PTT Messenger nedir?" desc="Dün yapılan açıklamayla Türkiye'nin gündemine yeni bir konu düşmüş oldu. Dün Başbakan Binali Yıldırım ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ tarafından yapılan açıklamalarla, yerli WhatsApp olarak anılan PTT Messenger hakkında detaylar ortaya çıkmaya başladı. PTT Messenger nedir? " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/02/ptt-messenger-indirme-ptt-messenger-nedir.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/teknoloji/ptt-messenger-nasil-indirilecek-yerli-whatsappnedir-ptt-messenger-ozellikleri-neler-olacak-2205812/"]

ÖNCE GEÇMİŞİ TEMİZLEMEK LAZIM

Yatırımcıların önünün açması gerektiğini söyleyen Ağbal,”Yatırım kaynaklı KDV meselesine öncelik vermemiz lazım. Bu meselelerde de bir an önce geçmişi temizlemek lazım. Bütçe imkanlarını da gözeteceğiz, konuşacağız. Bir çok güzel öneriler geldi. Plan Bütçe Komisyonu’nda da önerilerimiz olacak. KDV Kanunu uygulamalarıyla ilgili bir çok sektörel uygulamalardan kaynaklı sorunlar vardı. Hepsini çözüyoruz.” şeklinde konuştu.

WHATSAPP GRUBU ÖNERİSİ

Vergi Konseyi üyelerinden oluşan bir Whatsapp grubu kurulması önerisinde bulunan Bakan Ağbal, “İlla bir ay sonraki toplantıya gerek yok. Bence artık bir Whatsapp grubunuzun olması lazım. Whatsapp grubu dinamik bir şekilde kullanılsın, gece yarısı ‘bana şöyle bir şey söylendi’ diye gruba atsın. Grup onu dinamik olarak tartışsın. Maliye Bakanı olarak beni de dahil edin. Grupta bir katılımcı olarak bende takip edeyim. Gerekiyorsa onu da komisyonda önerge verelim o konuyu, çözelim. Sorunları dinamik, anında tespit etmek, anında çözmek üzerine kurulu bir anlayış olacak” ifadelerini kullandı. Bakan Ağbal’ın konuşmasının ardından Genel Kurul basına kapalı olarak gerçekleştirildi.