Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü Zonguldak’ta yerli otomobil ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakan Faruk Özlü, "Filyos Projesi bölümünü açıklamak istiyorum. ‘Büyük ölçekli, bölgesel ana liman projelerinden birisi olan Filyos Limanı’nın inşaat çalışmaları hızla devam etmekte, genel kargo, Ro-Ro, kuru yük ve konteyner olmak üzere toplam 25 milyon ton kapasiteye sahip olacak. 2019 yılının ilk yarısında ilk etabın tamamlanmasını bekliyoruz. Proje devam ediyor. Etüt proje çalışmaları olan limanın kara ve demir yolu bağlantısının da gerçekleşmesini hedefliyoruz." dedi.

"ŞANSI YÜKSEK"

Filyos Endüstri Bölgesi için seçilen alanlardan birinin de motorlu kara taşıtları olduğunu aktaran Bakan Faruk Özlü, yerli otomobil için Filyos’un şansının yüksek olduğuna dikkat çekerek şu sözlere yer verdi:

"Filyos Endüstri Bölgesi için seçilen alanlardan bir tanesi de motorlu kara taşıtlarıdır. Yerli otomobil projemiz çok iyi gidiyor. Bu projenin yer seçimi gelecek yıl yapılacak.

[old_news_related_template title="GRAFİK: 7 maddede yerli otomobil" desc="Türkiye Otomobil Girişim Grubu'nun yerli otomobil çalışmalarını merak ederken gruptan yapılan açıklamada çalışmalarla ilgili bilgi verildi. Ön sipariş alınmayacağı belirtildi, yönetici arandığı vurgusu yapıldı. İşte 7 maddede yerli otomobil çalışmalarındaki son durum." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads//2018/02/iecrop/maamamam_16_9_1518852274.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/grafik-7-maddede-yerli-otomobilde-son-durum-2226788/"]

Değerlendirme içerisinde Filyos Endüstri Bölgesi de olacak. Beş yatırımcıdan oluşan ortak girişim grubu Filyos’u da değerlendirmeye alacak. Ama şunu ifade edeyim zaten Filyos Endüstri Bölgesi’nin ana alanlarından birisi motorlu kara taşıtları olacak. Dolayısıyla Filyos’un şansı çok yüksek" AA