Böyle bir uygulamanın neden yapıldığı sorusuna ise Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Tuna" Biz vatandaşlarımızın otopark alışkanlığını sağlamak istiyoruz." cevabını verdi. Ancak bu karar henüz uygulamaya geçmiş değil.

7 TL YERİNE 1 TL

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden sozcu.com.tr'ye yapılan açıklamada, " Başkentte otopark ücretleri 1 TL olmasını istiyoruz . Bu konuyu belediye meclisinin gündemine taşıdık. Pazartesi günü oylamaya sunulacak. Eğer oylama olumlu geçerse Ankara'da otoparklar 1 TL olacak. Ankaralılar 1 saatlik otopark ücreti için 7 TL ödüyor ve her saat için de bu fiyat katlanarak artıyor. Bu durumda vatandaş bu parayı ödeyemiyor ve aracını yol kenarına çekiyor. Bizde dedik ki artık yol kenarları rahatlasın ve Ankaralılar otopark kültürü kazansın. Bu nedenle böyle bir uygulama düşündük." ifadelerini kullandı.

TÜM OTOPARKLAR DAHİL

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ANPARK başkentte otopark hizmeti sağlıyor. Beltaş'tan sozcu.com.tr'ye yapılan açıklamada böyle bir uygulamanın olduğu ancak henüz faaliyete geçilmediği belirtildi. Uygulama faaliyete geçerse Başkentteki tüm Anpark işletmelerinde 24 saatlik otopark ücreti 1 TL olacak.