Coca-Cola'nın Yönetim Kurulu Muhtar Kent'in ardından dev bir şirketin başına daha bir Türk isim getirildi. Garanti Bankası’nda genel müdür yardımcılığı ve genel müdür vekilliği görevini yürüten, 2017’den bu yana da ABD’deki BBVA Compass’ın CEO’su ve Ülke Müdürü olan Onur Genç, BBVA Grubu’nun yeni CEO’su oldu. BBVA Avrupa'nın en büyük finans kuruluşları arasında bulunuyor. 1857 yılında kuluran İspanyol BBVA Türkiye'de de Garanti Bankası'nın sahibi.

31 ARALIK'TA GÖREVİ DEVRALACAK


BBVA Yönetim Kurulu’nun, Grubun üst yönetimindeki değişim planı kapsamında aldığı kararla BBVA Grup CEO’luğuna getirilen Onur Genç görevini, 31 Aralık 2018 itibarıyla Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapan Francisco González'in yerine geçecek Carlos Torres Vila’dan devralacak.

Onur Genç (sağda) Onur Genç (sağda)


CEO ve yeni Yönetim Kurulu Başkanı Carlos Torres Vila, “Onur Genç, Garanti Bankası’nda imza attığı başarıların ardından, ABD'deki operasyonlarımıza da son derece olumlu katkılarda bulundu ve şimdi bu katkısı tüm Gruba yayılacak” dedi. “BBVA Yönetim Kurulu, hissedarlarımızın, çalışanlarımızın, müşterilerimizin ve toplumumuzun tüm paydaşları için değer yaratarak stratejimizi ilerletmek ve halen yürütmekte olduğumuz dönüşüm programını tüm dünyadaki operasyonlarımızda daha da ileriye götürmek için en ideal CEO olarak Onur Genç’i seçti.” diye konuştu.