Hükümet seçim için kesenin ağzını açmaya devam ediyor. Her emekliye bayram öncesi 1000’er TL ikramiyeden, trafik cezalarının affına kadar pek çok seçim önlemi alınıyor. Bunlardan sonuncusu ise akaryakıt fiyatlarında yapıldı. Yükselen dolar kuru ve petrol fiyatları benzinin litresini İstanbul’da 6.26 TL’ye kadar çıkardı.

'SOSYAL MEDYADAN HAKARET EDİYORLAR'


Hatta konu öyle bir hale geldi ki sozcu.com.tr’nin Türkiye’nin benzin zammını öğrendiği Petrol İşverenleri Sendikası (PÜİS) zamları internet sitesinden sansürlediğini duyurması gündem oldu.
PÜİS yetkilileri sansüre gerekçe olarak sosyal medyadan kendilerine yapılan hakareti gösterdi.

Akaryakıt fiyatlarının satış bedeli üzerinden yüzde 25 ÖTV yüzde 18 KDV alınıyor. ÖTV’nin KDV’si de tahsil ediliyor. Maliye Bakanı Naci Ağbal ise iki hafta önce yaptığı açıklamada akaryakıtta ÖTV gibi bir düzenlemenin gündemde olmadığını söylemişti. Ağbal bunu söylediği tarihte dolar kuru 4.17 TL idi. Dolar/TL 4.40’ın üzerinde seyrini belli edince Ağbal’ın da tavrı değişti.

BAKAN: ÖTV'DE YAPILACAK İNDİRİM BEKLENEN ETKİYİ GÖSTERMEYECEK


Bakan akaryakıtta ÖTV düzenlemesi yapılmayacağını şu sözlerle duyurmuştu: Merkez Bankamızın atmış olduğu ve atacağı adımlar var, bunları yapmadan ÖTV'de yapılacak indirim geçici olacak ve beklenen etkiyi göstermeyecek. Akaryakıt indiriminde ÖTV'nin aşağı çekilmesi gibi bir durum yok.

 

[old_news_related_template title="Benzinden alınan ÖTV'nin bir kısmından vazgeçiliyor" desc="Hükümet seçime 5 hafta kala benzine zam gelmemesi için aldığı vergiden vazgeçiyor... Yükselen dolar ve petrol fiyatlarının benzine yansımaması için devlet aldığı fahiş ÖTV'nin bir kısmından feragat edecek. Kur ve petrol fiyatları yüzünden akaryakıtta yaşanacak artış oranında ÖTV'den vazgeçilecek. Benzinde vergilerin düşmesi tabii ki vatandaş adına sevindirici fakat bütçe açığı düşünüldüğü zaman bu hamlenin ekonomiye etkisi merak ediliyor... " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/05/iecrop/pompa-shutterstock_100130840_16_9_1526525417.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/son-dakika-akaryakita-otv-duzenlemesi-2411893/"]