Abraaj’ın 1 milyar dolarlık sağlık fonuna 200 milyon yatırım yapan şirketler kaynakların kullanılmadığını iddia ediyor. Dünya Gazetesi'nden Kerim Ülker'in haberine göre aralarında Dünya Bankası’nın Uluslararası Finans Şirketi (IFC), CDC Grup ve Bill ve Melinda Gates Vakfı Ankura isimli denetleme firmasıyla anlaşarak Abraaj’ın kaynakları nasıl kullandığını inceleyecek. Abraaj'ın söz konusu kurumlardan toparladığı 200 milyon doları harcamadığı belirtiliyor.

Arabian Business'ta yer alan habere göre ise Abraaj’dan konuyla ilgili yapılan açıklamada kaynakların herhangi bir şekilde yanlış bir yerde kullanılmadığı ifade edildi. Abraaj’dan yapılan açıklamada bazı yatırımların ülkelerdeki politik belirsizlikten dolayı hızlıca yapıldığı ifade edilirken, “Yatırımcılarımız ile sürekli olarak iletişim halindeyiz, onları bilgilendiriyoruz” açıklaması yapıldı. 2002 yılında Arif Nakvi tarafından kurulan Abraaj 14 milyar doları yönetiyor. Abraaj Türkiye pazarında da etkin bir oyuncu.

ACIBADEM'DEN KFC'YE


2008’den bu yana 15’e yakın şirkete yatırım yapan Abraaj, Hepsiburada’ya yüzde 25 ve Fibabanka’ya yüzde 9,95 oranında hisse yatırımı yaptı. Acıbadem Hastaneleri, Acıbadem Sigorta, catering şirketi A+, APB (Acıbadem Proje Yönetimi) ve tekne yönetim şirketi Numarine’ye ortak olan Abraaj, 2013’te Serdar Bilgili’nin gayrimenkul fonu BLG ile öğrenci yurdu yatırımı yapan Republika’ya yüzde 40 payla yatırım yaptı. 2014 yılında Yörsan’da çoğunluk hisse alan Abraaj, daha sonra Kayseri merkezli BRN Yatak ve Urfa ile İstanbul merkezli ameliyat ipliği ve sargı bazı üreticisi Yüce Medikal’e ortak oldu. Türkiye'nin en büyük entegre lojistik şirketi Netlog’a da ortak olan Abraaj, KFC Türkiye'nin 104 restoranını ve Kayseri merkezli biletall.com internet sitesinden hisse almıştı.

[old_news_related_template title="Bill Gates'ten geleceğe yatırım" desc="Dünyanın en büyük hayırseveri Bill Gates günlük hapların haftada bir kez alınmasını sağlayan bir teknolojiye destek verdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/02/qp21p2q3pq32.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/haplar-gunluk-degil-haftalik-alinacak-2201844/"]