Özellikle yaz aylarında, çalışanlar tatil planı yapmakta, ücretli yıllık izne ayrılmaktadırlar. Yıllık ücretli iznini kullanan işçiler dinlenme fırsatı bulmaktadırlar. Ancak zaman zaman iş değişimi ya da ilk iş deneyimi sonrası izne çıkmak isteyen çalışanın aklına "Bir yıllık çalışma süresi dolmadan ücretli izne ayrılabilir miyim?" sorusu gelmektedir. Bu sorunun cevabı ise İş Kanunu'nda belirlenmiştir.

4857 sayılı İş Kanunu'nun 53. maddesine göre;

İşyerinde işe başladığı günden itibaren, deneme süresi de içinde olmak üzere, en az bir yıl çalışmış olan işçilere yıllık ücretli izin verilir.

İbaresi bulunmaktadır. Kısacası, yasal düzenlemeler açısından; aynı işverene bağlı çalışma süresi deneme süresi de içinde olmak üzere en az 1 yıl olan işçinin yıllık ücretli izin hakkı oluşmaktadır.

BİR YIL DOLMADAN İZNE ÇIKABİLİR MİYİM?

İşyerinde çalışma süresi bir yıldan az olan çalışana işverenin izin verme zorunluluğu yoktur. Fakat işveren onay verdiği takdirde, işçi izin yapabilir. Ancak kullanılan izin, işçinin bir yılı dolduğunda kazanacağı 14 günlük izinden düşülür. Eğer işçi bir yıl dolmadan işten çıkarsa, işveren bu işçiden izin yaptığı günlerin ücretini ancak işçinin yazılı onayıyla kesebilir.

ÜCRETLİ YILLIK İZİN NASIL HESAPLANIR?

Yıllık izin hesaplama birçok işçinin merak ettiği bir konudur. İşçi işyerinde 1 ila 5 yıl arasında çalışmışsa 14 gün, 5 ila 15 yıl arası çalışmışsa 20 gün, 15 yıldan fazla çalışmışsa 26 gün yıllık izin hakkı kazanır.

DENEME SÜRESİ BİR YILLIK ÇALIŞMA SÜRESİNE DAHİL MİDİR?

İşçinin bir yıllık çalışma süresine işe girdiğindeki deneme süresi de dahildir. Deneme süresiyle birlikte dolan bir yıl sonrasında işçi ücretli izin yapmaya hak kazanır.

ÜCRETSİZ DOĞUM İZNİ ÇALIŞMA SÜRESİNE DAHİL MİDİR?

Kadın işçilerin doğumdan sonra aldıkları ücretsiz izinler, yıllık izni etkileyecek çalışma süresine dahil değildir. Ücretsiz doğum izninin olduğu süre bir yıl içerisine dahil edilmez.

[old_news_related_template title="Mazeret izinleri işveren tarafından yıllık izin hakkından düşülebilir mi?" desc="İşçiler yıl izinde çeşitli sebeplerden ötürü mazeret izni kullanmaktadırlar. Ancak çalışanların aklına 'Yıl içinde alınan mazeret izinleri işveren tarafından yıllık izin hakkından düşülebilir mi?' sorusu gelmektedir. Bunun yanı sıra 'Hafta tatili günleri yıllık izin süresine dahil midir?' sorusu da sıklıkla sorulmaktadır. İzin günlerine dair merak ettikleriniz haberimizde..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/10/iecrop/yillik-iszin_16_9_1539752968.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/mazeret-izinleri-isveren-tarafindan-yillik-izin-hakkindan-dusulebilir-mi-hafta-tatili-gunleri-yillik-izin-suresine-dahil-midir-oub1-2685353/"]

[old_news_related_template title="Yıllık izin nasıl hesaplanır?" desc="Çalışanların her yıl hak kazandıkları izin süreleri vardır. Yıllık izin süreleri kanunda net bir şekilde belirtilir ve kullanılması zorunludur. Peki, yıllık olarak kazandığınız izin günü kaç gündür? Yıllık izin süresi nasıl hesaplanır? İşte detaylar..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/10/iecrop/yillik-izin-hesaplama_16_9_1538541650.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/yillik-izin-nasil-hesaplanir-oub1-2659055/"]