Burdur’da şeker fabrikasını satın almak için kurulan konsorsiyumun üyeleri Burdur Ticaret ve Sanayi Odası’nda bir araya geldi. Konsorsiyum adına konuşan Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik, Burdurlu sivil toplum örgütleri ve iş adamlarından oluşan konsorsiyumun fabrikayı almak için teklifte bulunduğunu açıkladı.

Başkan Keyik, konsorsiyum içerisinde, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Damızlık Sığır Yetiştiriciler Merkez Birliği Başkanı Kamil Özcan, Burdur Sanayi ve Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, Burdur-Isparta Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Nasuh Eroğuz, Burdur Ziraat Odası Başkanı İbrahim Demir, Girişimci-Yatırımcı İş adamı Hasan Aksöz'ün bulunduğunu söyledi.

[caption id="attachment_2359651" align="alignnone" width="999"]16nisansekergraf Satılan şeker fabrikaları[/caption]

Özelleştirme karının alınmasından sonra Burdur'da gerçekleştirdikleri çalışmaları anlatan Başkan Keyik, "24 Şubat 2018 den bu yana yaklaşık 8-10 toplantı yaparak 30-35 saat emek verdik” dedi. Keyik ayrıca, sivil toplum kuruluşları olarak ekonomik anlamda tek başlarına Burdur Şeker Fabrikasını alma imkanlarının da olmadığını söyledi.

[old_news_related_template title="Isparta Belediyesi Burdur Şeker Fabrikası’na talip oldu" desc="MHP'li Isparta Belediyesi, Hükümetin zarar ettiği gerekçesiyle özelleştirme kararı aldığı Türkiye’deki 14 şeker fabrikasından biri olan ve 18 Nisan’da ihaleye çıkan Burdur Şeker Fabrikası’na talip oldu. Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Burdur Şeker Fabrikasının ihalesine katılıp Atatürk’ümüzün kurduğu fabrikaların nasıl ileriye götürüldüğünü göstermek istiyoruz” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/03/iecrop/resimid_3931073_16_9_1519392682_16_9_1522325266.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/isparta-belediyesi-burdur-seker-fabrikasina-talip-oldu-2318429/"]

Fabrikaya teklif veren firmalara da seslenen Başkan Keyik, “Tahmin ediyoruz 7-8 fabrika teklif verecek ama bu fabrika Burdur’dadır. Burdurluların olmak zorundadır. İhalelere girecek olan firmalara da bu mesajımızı vermek istiyoruz. Biz konsorsiyum kurduk, Burdur halkına mal etmek istiyoruz. Bizleri anlayışla karşılayacaklarını düşünüyoruz. Davet edildiği zaman Ankara’ya gideceğiz, hayırlı havadislerle geriye dönmeyi düşünüyoruz” dedi.

İHA