Bursa'da oruç kaçta açılıyor? İşte Bursa'nın iftar ve sahur vakitleri! Mübarek Ramazan ayı başladı ve ilk oruç tutuldu. 17 Mayıs günü tekrar sahura kalkan Bursalılar iftar saat kaçta okunacak araştırıyor. Bursa'da ikamet eden vatandaşlar iftar ve sahur vakitlerini Diyanet tarafından açıklanan 2018 Ramazan imsakiyesinden öğrenebilir. Bursa Ramazan imsakiyesi 2018 haberimizde.

BURSA'DA İFTARA KAÇ SAAT KALDI?

Bursa'da 17 Mayıs 2018'de iftar saat 20:21'de yapılacak. Bursalılar yaklaşık 16 buçuk saat oruç tutacak.



[old_news_related_template title="İftar saati 2018: İstanbul'da iftar saat kaçta açılacak? Sahur vakti ile il il 2018 imsakiyesi..." desc="Ramazan ayının 2. günü geldi. Oruç tutanlar akşam saatlerinde ezanın kaçta okunacağını merak ediyor. Ramazan ayında duaların geri çevrilmediği, sofralardaki bereketin her zamankinden fazla olduğuna inanılır. Peki bu Ramazan'da iftar ve sahur saat kaçta okunuyor. İşte İstanbul başta olmak üzere İl il 2018 imsakiyesi..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/05/iecrop/ramazan-2_16_9_1526539150.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/tum-sehirler-icin-iftar-ve-sahur-vakitleri-istanbulda-iftar-saat-kacta-acilacak-iste-imsakiye-2412041/"]

bursa-imsakiye

YAĞLI, AĞIR, ACILI VE BAHARATLI YİYECEKLERDEN UZAK DURUN

Kan şekerinin düşmesinin engellenmesi ile gün içerisinde uyuklama hallerinin önüne geçebileceği gibi aynı zamanda sahur ve iftarda tüketilen ağır, yağlı, acılı ve baharatlı besinler de kişinin uykusunu kaçırabileceğinden uzak durulması gereken besinlerdir. Gün içinde uyuklamanın önüne geçilebilmesi için de eğer mümkünse kısa sürelerle vücudunuzu ve zihninizi kısa öğle uykusuyla dinlendirmek faydanızadır.

Uyku açısından yaşanan bu tür problemler kalıcı bir bozukluk oluşturmadığından; uyku kalitesi oruç bittikten bir süre sonra normale döner.