Ankara-Kars arası sefer yapan Doğu Ekspresi'nde yoğunluk yarıyıl tatili nedeni ile iki katına çıktı. Yolcular seferleri sırasında sipariş ettikleri cağ kebapları, Erzurumlu kebapçıların yüzünü güldürdü. Vatandaş durağa yaklaştıkları sırada cağ kebabı dükkanlarını arayıp sipariş veriyorlar. Trenin durağa yaklaşmasına 15 dakika kala ise verdikleri sipariş restorandan yola çıkıyor. Siparişi getiren kişi gelen yolcuyu durakta bekliyor, trenin gelmesiyle birlikte kişiyi telefonla arayıp beklediği yeri söylüyor ve kişi gelip kebabını alıyor.
SATIŞLARI ETKİLEDİĞİ AŞİKAR
Neredeyse her dükkanın satışını etkileyen yolcular Erzurum'a geldiklerinde cağ kebabı yemeden gitmiyor. Erzurum'un 40 yıllık kebapçısı Ahmet Nalkıran telefon açıp istasyona 60 adet dürüm isteyen bir müşterisi bile olduğunu söylüyor.
Ahmet Usta "Herkes bütçesine göre sipariş veriyor. Kimi 1 adet kimi 60 adet ama trenin satışlarımızı etkilediği aşikar." diyor.
Doğu Ekspresi cağ kebabı satanların işlerini uçurdu!
Doğu Ekspresi'nin popülerleşmesi Erzurum'da Çağ kebabı satan esnafın yüzünü güldürüyor. Yolcular Erzincan'dan geçtikten sonra restoranları arayarak Erzurum durağına getirmeleri için cağ kebabı sipariş ediyor. Dükkanlar günde 90 dürüm daha fazla sattıklarını söylüyor. Rekor ise bir kompartmana 60 dürüm sipariş eden bir kişide!