Dubai merkezli şirketten sozcu.com.tr’ye yapılan açıklamada şu an şirketin İstanbul ve Adana’da sadece taksi çağırma hizmeti verdiği belirtildi. Careem’den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: Mobil uygulamamız üzerinden İstanbul ve Adana'da taksi çağırma hizmeti sunuyoruz. Fakat 9+1 tipi araçlarla sunduğumuz Konfor ürünümüze, yasal zemin tam anlamı ile oluşana kadar ara verdik.

Dubai Merkezli Careem, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘bu iş bitmiştir’ açıklamalarından ve yapılan son yasal düzenlemelerden sonra VIP taşımacılık hizmetini durdurduğunu açıklarken Uber İstanbul’da faaliyetlerini sürdürüyor. Polisler müşterilere ve Uber araçlarına ceza kesmeye devam ediyorlar.

'DEĞERİ 1 MİLYAR DOLAR'


Öte yandan dün Financial Times’ta yer alan bir haberde Careem’in Uber tarafından satın alınacağı tarafların masada olduğu belirtiliyordu. Şirketin değerinin ise 1 milyar dolar olduğu ifade ediliyordu.

Şirketin sözcüsü Maha Abouelenein konuyla ilgili yaptığı açıklamada bu iddiaları dedikodu olarak nitelendirdi. Abouelenein şu ifadeleri kullandı: "Dedikodulara yorum yapmıyoruz. Bulunduğumuz coğrafyadan, yine bu coğrafya için en iyi internet platformunu inşaa etmeye odaklandık. Bu da yeni pazarlara açılmak ve mevcut pazarlarımızdaki payımızı platformumuza katacağımız yeni ürün ve hizmetlerle katlamak anlamına gelmektedir. Daha yeni başlıyoruz.

[old_news_related_template title="Financial Times: Uber, Careem'i satın alıyor" desc="Türkiye'de tartışmalı bir şekilde operasyonlarını sürdüren Uber'in, Careem'i satın alacağı iddia edildi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/07/iecrop/shuttercareem_16_9_1530698027.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/financial-times-uber-careemi-satin-aliyor-2502361/"]

[old_news_related_template title="Careem'e siber saldırı: Türkiye'den kullanıcıların da verileri çalındı" desc="İnternet üzerinden araç çağırarak taksicilik hizmeti alma imkanı sağlayan Uber'in rakibi Careem, siber saldırıya uğradığını açıkladı. Türkiye başta olmak 13 ülkedeki 14 milyon kullanıcısının verilerini çaldıran şirketten yapılan açıklamada, 'Ekibimiz derhal bu durumu inceleme altına aldı' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/04/iecrop/333-1-880x487_16_9_1524550753.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/careeme-siber-saldiri-turkiyeden-kullanicilarin-da-verileri-calindi-2367823/"]