Çiftlik Bank skandalının ardından mağdurlar haklarını aramaya çalışıyor. Parasını kaptıranların bir kısmı da Çiftlik Bank Bayilerinden oluşuyor. Türkiye'de Çiftlik Bank'ın 180 bayii bulunuyor. Telefonla ulaştığımız bir bayii sahibi sisteme nasıl girdiklerini ve zararlarının miktarını anlattı.

ÇİFTLİK BANK BAYİİ SÖZCÜ'YE KONUŞTU

Telefonla ulaştığımız bir bayii sahibi serüveni şöyle anlattı. "Bir vatandaş gibi önce para yatırıp üye olduk. Kar marjı ortaya çıkınca bize şirket kurun dediler. Şirket kurup Çiftlik Bank Bayii olduk. Limited şirket kurduk. Şirket kendi üzerime. Çiftlik Bank ile bayilik dışında bir bağlantımız yok.

[old_news_related_template title="Mehmet Aydın'ın eski eşi Çiftlik Bank vurgununun sistemini detaylarını anlattı" desc="Çiftlik Bank’ı kurarak yüz binlerce kişiyi dolandıran ve kaçan Mehmet Aydın’ın eski eşi Sıla Soysal, sistemin detaylarını anlattı: “İlk parayı 16 yaşındaki bir çocuk yatırdı. Başlangıçta paraları günübirlik yiyordu. Sistem sonradan katılanın parasını eskiden katılana vermek şeklinde oluyordu” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/03/iecrop/ciftlik-bank-esi-dha_16_9_1521183388.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/mehmet-aydinin-eski-esi-vurgun-sisteminin-detaylarini-anlatti-2291305/"]

"ZARARIM 275 BİN TL"

Bayilik sürecini anlatan A.Y sadece onun mallarını sattım diyerek konuşmasına şöyle devam etti. " Bu olayların ardından bayiimize polisler geldi. Onlar da anladılar ki bizler mağduruz. Hatta biz çifte dolandırılanız. Son 1 aydır da şirketten para alamıyorduk.

BAYİİ AÇMAK İÇİN 200 BİN LİRA ÖDEDİM

"Franchising benzeri bir sisteme soktular bizi. Direkt para vermedik ama onların mimarı mühendisi dizaynı gerçekleştirdi. Dolaplar, dekor vs için toplam 200 bin lira ödedim. 50 bin lirada sisteme ilk girişte vermiştim. Banka kredisi çektim. Faiziyle birlikte toplam zararım 275 bin lira civarı".

BAYİLER LOGOLARI SÖKÜYOR

Mehmet Aydın'ın yurtdışına kaçmasının ardından mağdurların kendilerine de ulaştığını belirten bayii yetkilisi "biz de mağduruz" diyor. Bu nedenle bunalan bayiler "Çiftlik Bank" logolarını dükkanlarından sökmeye başladı.

ÇİFTLİK BANK'IN CEO'SU BİNLERCE KİŞİDEN TOPLADIĞI PARALARI YAYINLADI

Çiftlik Bank adı altında binlerce kişiden milyonlarca lira toplayarak kayıplara karışan Mehmet Aydın, bir sosyal medya platformu üzerinden kendisine yöneltilen "Paraları eziyor musun?" sorusuna desteler halindeki banknotların görüldüğü bir video ile cevap verdi.

[sozcu_dailymotion_video id="x6gcvmx"]

[custom_content title="FRANCHISING NEDİR? " desc="Sözleşmeye dayalı, direkt bütünleşmiş bir pazarlama sistemidir. Bu sistemde markanın imtiyaz hakkı sahibi, belirli süre, koşul ve sınırları kapsayan anlaşmayla bağımsız yatırımcılara sistemini ve markasını kullandırır."]