BBC Türkçe'nin haberine göre; Şirketten yapılan açıklamada 57 yaşındaki iş adamının "kaza ile düşerek" öldüğü kaydedildi. Fransa'nın güneyindeki Bonnieux'de gerçekleşen olayla ilgili polis, şüpheli bir durum olmadığını açıkladı. Wang'in başında olduğu HNA Grup'un, havacılık, turizm ve finans alanında yatırımları bulunuyor.

HİLTON OTELİN ORTAKLARINDAN


Dünya çapında 400 bin çalışanı olan şirketin, Deutsche Bank'ta ve Hilton otel zincirinde önemli miktarda hissesi bulunuyor. Şirket'in internet sitesi, yas nedeniyle renklerini siyah beyaz olarak değiştirirken, Wang için yayımlanan taziye mesajında, "istisnai yetenekleri olan bir rol modelini kaybettik. Vizyonu ve savunduğu değerler, onunla tanışma şansı olanlar için bir deniz feneri olmaya devam edecektir." denildi.

hilton-turkiyede-4-yeni-otel-aciyor98e2c3696d275b348259

WANG'IN ÖLÜMÜ 'ŞÜPHELİ BULUNMADI


Wang'ın Fransa'da iş gezisi için bulunduğu ancak Provence bölgesindeki Bonnieux'deki gezi sırasında bir grup turist ile birlikte olduğu açıklandı. Yerel polis müdürü Hubert Meriaux, Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada, "Yüksek bir noktada durarak fotoğrafının çekilmesini istediği bir sırada düştü." dedi. Wang'ın düştüğü noktanın yüksekliğinin 15 metre olduğu da belirtiliyor. Polisin ölüme şüphe ile yaklaşmadığı, olay anına şahit olan kişilerin "kaza ile düştü" yönünde ifade verdiği de kaydediliyor.

58905bbb18c77304bce8a53c_16_9_1527149428