Denizbank ana hissedarı Sberbank ile Emirates NBD Bank arasında, Sberbank'ın elindeki Denizbank hisselerinin satın alınması seçeneği dahil olmak üzere yürütülen stratejik görüşmelerin devam ettiğini bildirdi.

Bankadan Cuma günü KAP'a yapılan açıklamada, 30 Ocak'ta yapılan açıklamaya atıfta bulunularak, "İlgide kayıtlı açıklamamızda belirttiğimiz süreç halen devam etmekte olup; gelişmeler olması halinde kamuoyu ile paylaşılacaktır" denildi.

[old_news_related_template title="Görüşmeler başladı! Denizbank'a Arap talip" desc="Dubai'nin en büyük bankası olan Emirates NBD, Rus Sberbank'ın Denizbank'taki hisselerini almak için stratejik görüşmelere başladığını belirtti. Konuya yakın dört kaynağın Reuters'a verdiği bilgiye göre, satışla ilgilenenler arasında Körfez ülkeleri Bahreyn, Katar ve Dubai'den bazı bankaların adı geçerken, Çin'den de ilgili bir bankanın olduğu belirtilmişti. Denizbank hisseleri gün içinde yüzde 20 yükseldi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/vfds.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/gorusmeler-basladi-2194820/"]