Beyaz et ve yumurta üretiminin önemli markalarından Keskinoğlu zor günler geçiriyor. Yarım asrı deviren bir gıda devinden bahsediyoruz. Geçtiğimiz günlerde firma konkordato ilan etmişti. Yönetim Kurulu'ndan sozcu.com.tr'ye yapılan açıklamada konkordato sürecinin 2 ay daha ertelendiği belirtildi. Keskinoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu'nun yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

SÜRE 2 AY DAHA UZATILDI


Keskinoğlu A.Ş. olarak, 11 Haziran 2018 tarihinde ticari faaliyetlerimizi aralıksız devam ettirebilmek için, nakit sıkışıklığı nedeniyle geçici süreliğine konkordato başvurusunda bulunmuştuk. Talebimiz mahkemece kabul edilerek 3 ay süreyle geçici mühlet kararı verilmişti. Şirketimizin finansal verilerinin incelenmesi sonrasında, 10 Eylül 2018 itibariyle; Akhisar 1. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından geçici mühlet kararının 2 ay daha uzatılmasına karar verilmiştir.

[old_news_related_template title="Bir devin zor günleri/1: Keskinoğlu'nda neler oluyor?" desc="Beyaz et ve yumurta üretiminin önemli markalarından Keskinoğlu zor günler geçiriyor. Hatta bu zor günlerini Keskinoğlu Tavukçuluk Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Keskinoğlu Akhisar mitingi sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile de paylaştı. Yakın zamanda 3 bin kişinin çalıştığı fabrikada bin kişi işten çıkartıldı. Üretim ciddi şekilde azaldı. Şirket yetkilileri bu süreç için önlemler alındığını söylüyor. Keskinoğlu geçtiğimiz dönemde konkordato başvurusunda bulundu. Sozcu.com.tr ekonomi servisinden Derin Gökçe, Keskinoğlu'nun önemli yatırımlarının bulunduğu Manisa'nın Akhisar ilçesini ziyaret etti. Şirket yetkilileri ve çalışanlarla konuştu. İşte her yönüyle Keskinoğlu dosyamız." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/08/iecrop/img-9528-1-1_16_9_1534410994.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/keskinoglunda-neler-oluyor-1-akhisar-halki-ve-calisanlar-2559929/"]

Yönetim Kurulumuz; Keskinoğlu Şirketler Grubu’nun faaliyetlerinin sürdürülmesi için uluslararası işbirlikleri de dahil olmak üzere; şirketi geliştirecek tüm fırsat ve imkanları değerlendirmektedir. Yaşanan sıkıntıları aşmak için; operasyonel maliyetlerimizi azaltacak hamleler yaparak karlılık odaklı büyüme stratejilerini uyguluyoruz. İlave finansman için de çeşitli kurumlarla görüşmelerimizi sürdürüyoruz.

ÜRÜN SATIŞIMIZ DEVAM EDİYOR


55 yıllık bir kurum olmanın yarattığı güvenle, tüm tedarikçilerimizin desteğini aldık. Şu anda 10 milyon dolayındaki canlı hayvanımızla üretimimizi sürdürüyor, ürünlerimizi de tüketicilerimize ulaştırıyoruz, çiğ ve pişmiş piliç eti ürünleri olmak üzere toplam günlük 200 ton piliç eti ve günlük 2,5 milyon adedin üzerinde yumurta üretiyoruz.

[custom_content title="NE OLMUŞTU?" desc="Geçtiğimiz aylarda Keskinoğlu Şirketler Grubu, ticari faaliyetlerini devam ettirebilmek için geçici süreliğine konkordato başvurusunda bulunduğunu açıklamıştı. Açıklamada üretim için yapılan yatırımlar nedeniyle kullandıkları kredilerin yüksekliği ve eş zamanlı olarak sektördeki sorunlar nedeniyle kredilerin geri ödenmesinde sıkıntılar yaşandığı anlatılmıştı. "]