Bedelli askerlikle ilgili beklenen açıklama geldi. AKP Grup Başkan Vekili Bülent Turan konu hakkında yaptığı açıklamada,  "Bedelli askerlik torba yasaya ekleniyor. Bugün komisyona geliyor. Yaş sınırı 25 olarak kararlaştırılan bedelli askerliğin ücreti 15 bin TL olarak belirlendi. 25 günlük bir askerlik süresi öngörüldü" dedi.

17temmuzaskerlikgraf

Eski Başbakan yeni Meclis Başkanı Binali Yıldırım seçim öncesi bedelli askerlik hakkında açıklamalarda bulunmuştu. Yıldırım yaptığı açıklamada 570 bin 422 kişinin yoklama kaçağı olduğunu, 56 bin 947 kişinin bakaya durumunda bulunduğunu söylemişti.

5 bin 772 kişinin firar olarak gözüktüğünü söyleyen Yıldırım, askerliğini erteleyenlerin sayısının 2 milyon 930 bin 279 kişi olduğunu belirtmiş ve öğrenci ertelemesinin 1 milyon 558 bin 438 kişi olduğunu söylemişti. Yıldırım açıklamasında askerlik ile sorun yaşayan kişi sayısının toplam 5 buçuk milyon kişi olduğunu belirtmişti.

Yaklaşık bir milyon insanın bedelliden yararlanması bekleniyor. 15 bin TL üzerinden hesaplandığında bedelli askerlikten devletin kasasına 15 milyar TL girmesi bekleniyor. Bu da bugünkü kurdan hesaplandığında 3 milyar doların üzerinde bir para demek. Bedelli askerlikten toplanan paranın savunma sanayinde kullanılması planlanıyor.

BEDELLİ ASKERLİK KREDİSİ ÇEKENLER NE KADAR GERİ ÖDEYECEK?


15 bin TL kredi çeken bir vatandaşın ödeme planını çıkarttık. İşte bedellinin kredi ödeme tablosu:

17temmuzbedelligraf