DGS, öğrencilere önlisans programlarından mezun olan öğrencileri bir üst program olan lisans programlarına geçiş hakkı sunuyor. DGS başvuruları 16 Mayıs'ta başladı ve 24 Mayıs'a kadar devam edecek. Adaylar başvurularını internet üzerinden yapacak. DGS başvuru ücreti ise banka şubelerinde, ATM'lerden veya internet bankacılığı ile yatırılabilecek. 8 Temmuz 2018'de yapılacak sınav 21 Temmuz 2018 tarihine ertelendi fakat başvuru tarihi değişmedi.

DGS BAŞVURULARI NE ZAMAN?

DGS'nin başvuru tarihleri 16 Mayıs 2018 ile 24 Mayıs 2018 tarihleri arasında olacak. DGS'ye girmeye hak kazanan öğrenciler için sına8 Temmuz 2018 tarihinde yapılacaktı fakat 21 Temmuz 2018 tarihine ertelendi. Sonuçlar ise 2 Ağustos 2018 tarihinde açıklanacak. Sınavda adaylara yönelik sayısal ve sözel bölümlerden oluşan bir yetenek testi uygulanacak ve her test 120 sorudan oluşacaktır. Sınavda uygulanacak test, lisans öğrenimindeki başarıda etkili olan sayısal ve sözel içerikli akıl yürütme becerilerinin ölçülmesi amaçlanmaktadır.

dgs ne zaman




 

DGS BAŞVURULARINI YAPMAK İÇİN TIKLAYIN

DGS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR, HANGİ BANKAYA YATIRILACAK?

ÖSYM tarafından DGS başvuru ücretleri de yayınlandı, DGS’ye başvurmak isteyen adaylar 100 TL ödeme yapmak zorunda. Başvuru hizmeti olarak da ücret 5 TL olarak belirlendi.

İşte Dikey Geçiş Sınavı ücretinin yatırılacağı bankalar;

*Akbank'ın tüm şubeleri, ATM veinternetbankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)

*Kuveyt Türk Katılım Bankası'nın tüm şubeleri veinternetbankacılığı (KKTC'den başvuracakadaylar hariç)

*Türk Ekonomi Bankası'nın tüm şubeleri ve internetbankacılığı

*Halkbank ATM,internetbankacılığı ve şubeler

*Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM'denücret yatırılmaz.)