Geçtiğimiz yıl aynı yarışmada dünya 9. olan gençler, bu yıl da elemelerde 95 puan alarak ilk 40 takım arasına girdi. Üniversite yönetimi, 8-10 Haziran’daki yarışmaya gitmeye hazırlanan gençlere “Doları 3.85 olarak sabitledik, şimdi bunun çok üzerine çıktı, masrafları karşılayamıyoruz” diye programı iptal etti. 9 genç, 3 günlük Teksas gezisi için sponsor arıyor.

GEYİKLER GRUBU


Her biri farklı sınıfta okuyan 9 öğrenci Team Cervos (Portekizce geyikler) grubunu oluşturdu. Miray Özbay, Melisa İrem Uzun, Mustafa Anıl Yiğit, Kadir Serhat Altıntığ, Mustafa Eryılmaz, Ramazan Kurban, Alp Demirel, Berkay Küçükkılavuz ve Burhan Kaplan isimli öğrenciler, her yıl Teksas’ta düzenlenen CanSat Model Uydu Yarışması’na katılmak için gün sayıyordu. Ancak 8-10 Haziran tarihlerinde yapılacak yarışma öncesi öğrenciler beklenmedik bir cevap aldı. Hacettepe Üniversitesi Teknokent yöneticileri, doları 3.85’e sabitlediklerini, dövizdeki artış nedeniyle bu gezinin masraflarını üstlenemeyeceklerini bildirdiler.

İLK 40 TAKIM ARASINDALAR


Geçen yıl elemelerde 94 puan alan genç mucitler, bu sene 95 puanla yine ilk 40 takım arasına girdiler. Grubun genç üyelerinden Miray Özbay, geçen yıl 9’uncu olduklarını bu sene finali hedeflediklerini söyledi. Özbay, “Bölümümüzün, hocalarımızın ve yardım etmek isteyen firma veya kişilerin desteğiyle bu yılki hedefimiz dünya birincisi olmaktır. Dünyada hızla değişen ve gelişen uzay teknolojilerinde, Türkiye’nin de söz sahibi olabilmesi için desteğe ihtiyaç duymaktayız.” dedi.