Dolar/TL dün 6.15 civarında dar bantta bir seyir izledikten sonra bugün güne 6.12 ile sınırlı bir iyimserlikle başlarken ev hapsindeki ABD'li rahip Andrew Brunson'ın Cuma günkü mahkemesi takip edilecek.

[timeline_template title="Dolar ne kadar oldu?" desc="Dolar/TL 6.1245/6.1224'ten, Euro/TL ise 7.0469/7.0406'dan işlem görüyor." image="" day="9" month="EKİM" hour="16" minute="41" width="" height=""]

Küresel piyasalarda dolar, yüksek seyreden ABD tahvil getirileri, ABD-Çin ticaret savaşı ve Avrupa'daki siyasi çıkmaza ilişkin endişelerle güvenli liman yen karşısında geriledi. Dolar endeksi geçen hafta gördüğü yedi haftanın zirvesi olan 96.127'ye yakın bir seviyede 95.7 civarında yatay seyrediyor.

İzmir'de devam eden yargılaması kapsamında 12 Ekim'de mahkemeye çıkacak olan Brunson, hakkındaki suçlamalardan suçlu bulunması halinde 35 yıla kadar hapis cezası alabilir.

Brunson davası piyasalarda ABD Türkiye ilişkileri açısından yakından izleniyor. Bankacılar dolar/TL'nin ise iki ülke ilişkilerinin önümüzdeki dönemki seyrine göre her iki yönlü sert hareketler gösterebileceğini belirtiyorlar.

İki yıl önceki darbe girişiminin ardından hükümetin darbe girişiminden sorumlu tuttuğu "FETÖ" ve PKK ile bağlantıları bulunduğu suçlamalarıyla tutuklanan ve Nisan ayında yargılanmaya başlayan Brunson, Temmuz ayında ev hapsine alınmış ve hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulmuştu.


 

Tahvil bono piyasasında ABD tahvillerindeki yükseliş sonrası 10 yıllık tahvilin bileşik faizi dün spot kapanışta ortalama yüzde 20.88 seviyesindeydi. İki yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi ise dün spot kapanışta yüzde 26.59 seviyesindeydi.

REUTERS