Dolar tarihi bir rekora imza attı. Dolar güne 4.93 seviyesinde başlamıştı. Ancak ABD'nin Türkiye'ye yaptırım uygulama kararı alması nedeniyle dolar tüm zamanların rekorunu kırarak 5 TL'yi aştı.  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’e ABD tarafından yaptırım uygulanacak. İki Türk bakanla ilgili ABD bütün ilişkilerini askıya alacak. Konuya ilişkin Ankara'dan yanıt geldi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, “Yaptırım kararını şiddetle protesto ediyoruz. ABD yönetimini yanlış karardan dönmeye çağırıyoruz. Bu saldırgan tutuma gecikmeksizin karşılık verilecektir” ifadeleri kullanıldı.

YAPTIRIMLAR NELERİ İÇERİYOR?

ABD’nin gerçekleştirdiği yaptırımlar ile iki Türk bakanın başta ABD olmak üzere bazı ülkelere giriş ve çıkışları yasaklanacak. ABD içerisinde bulunan mal varlıklarına el koyulabilecek. İki bakanın ortak olduğu herhangi bir firmanın dolar transferi yapabilmesi de ABD tarafından engellenecek.

[old_news_related_template title="Son dakika: ABD'den Türkiye'ye flaş yaptırımlar!" desc="Türkiye ile ABD ilişkileri arasında son dakika haberlere göre; ABD, Türk İçişleri Bakanı ve Adalet Bakanı'nı kapsayacak bir dizi yaptırım uygulama kararı aldı. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada yaptırımların nedeni olarak rahip Brunson'ın tutukluluk halinin devam etmesi gösterildi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/03/sondakika-20180305.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/son-dakika-abdden-turk-icisleri-bakanligi-ve-adalet-bakanligina-yaptirim-karari-2553100/"]

[old_news_related_template title="ABD'den şok açıklamalar! Brunson bırakılmazsa yaptırım uygulanır" desc="ABD'li rahip Andrew Brunson'ın ev hapsine alınmasına ABD kanadından açıklamalar gelmeye devam ediyor. Bu kez Başkan Yardımcısı Mike Pence'ten skandal bir açıklama geldi. AP'nin son dakika duyurduğu habere göre Pence, Türkiye'de tutuklu yargılanan rahip Andrew Brunson'ın serbest bırakılmaması halinde ABD'nin Türkiye'ye yaptırım uygulayacağını söyledi. Bu açıklamanın ardından ABD Başkanı Donald Trump da sosyal medyada ABD'li rahip Andrew Brunson hakkında bir açıklama yaptı. Trump, “ABD, Türkiye’ye Brunson’un uzun süreli tutukluluğu için büyük yaptırımlar uygulayacak” ifadesini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/07/iecrop/fd_16_9_1532629025.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/abdden-sok-aciklama-rahip-birakilmaz-yaptirim-uygulanir-2542626/"]