Merkez Bankası'nın (TCMB) Mart ayında yapacağı yılın ikinci Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında kısa vadeli faizleri sabit tutması beklenirken, ağırlıklı ortalama fonlama maliyetini de değiştirmeyeceği öngörülüyor.

Ancak TCMB'nin enflasyon ve para politikası görünümüne dair vereceği mesajlar izlenecek.

Yurtiçinde bugün ayrıca saat 1730'da Şubat ayı hazine nakit dengesi açıklanacak.

Yurtdışında ise saat 1300'te Euro bölgesi GSYH, saat 1615'te ABD ADP özel sektör istihdamı, saat 1630'da ABD dış ticaret, iş gücü maliyeti ve verimlilik verileri açıklanacak.

Güney Kore cumhurbaşkanlığı, Kuzey ve Güney Kore'nin Nisan ayı sonunda 10 yıldan uzun süredir ilk kez bir zirve görüşmesi yapacaklarını açıkladı. Bu açıklama sonrası artan risk iştahının etkisiyle dün gelişmekte olan ülke para birimlerine paralel TL de dolar karşısında güçlenirken güne 3.81 civarından başlayan dolar/TL, dün 3.7870 seviyesine kadar geriledi.

Öte yandan Beyaz Saray ekonomi danışmanı Gary Cohn'un görevden ayrıldığını açıklaması ise piyasalarda baskı yarattı.

Trump yönetimi içinde korumacı ticaret politikası yanlılarına karşı dengeleyici bir unsur olarak görülen Cohn dün görevden ayrıldığını açıkladı. Bu gelişmenin ardından ABD Başkanı Donald Trump'ın gümrük vergilerini artırma kararından vazgeçmeyeceği ve diğer ülkelerin buna karşılık vereceği kaygısıyla küresel hisse senedi piyasaları geriledi, dolar ise değer yitirdi.

İşlemciler eski bir bankacı olan Cohn'un görevini bırakmasıyla Trump yönetimi içinde korumacı politikalar yanlısı grupların güçleneceğinden endişe ediyorlar.

Dün aynı saatte 4.2452/4.2469 seviyesinde olan sepet bazında TL bu sabah 4.2591/4.2611, 4.7014/4.7033 seviyesindeki euro/TL ise 4.7188/4.7212 seviyesinde işlem görüyor.

Tahvil-bono piyasasında 10 yıllık tahvilin ortalama bileşik faizi dün spot kapanışta ortalama yüzde 12.05, valörde son işlemde yüzde 12.06 seviyesindeydi.

Gösterge iki yıllık tahvilde ise ortalama bileşik faiz dün spot kapanışta ortalama yüzde 13.20 seviyesindeydi.

REUTERS