Sigarada vergilendirme sisteminin geçtiğimiz ay değişmesi ile fiyatı 7,5 TL olan sigaraların fiyatı 1 lira arttı. Bu fiyatın üzerindeki sigaralara ise henüz zam gelmedi. Havalimanlarında bulunan duty free yani vergisi satışta daha ucuz olması gereken sigaralar ise neredeyse yüzde 20 zamlı satılmaya başlandı.

Havalimanında yurtdışına gidenler vergisiz olduğu için daha ucuza alacaklarını düşündükleri sigaraları euro kurunun yüksek olması nedeniyle Türkiye’deki vergili fiyatların da üstünde almaya başladı. Euro kuru nedeniyle vergisiz satış yapan duty free mağazalarında bir paketi Türkiye’de 10 TL olan sigara Atatürk Havalimanı dış hatlar gidişte 12 TL’ye satılıyor. Atatürk Havalimanı’nda duty free mağazalarını işleten şirket Türkiye’ye dönüş mağazalarındaki fiyatlarda ise indirime gitti.

Yurt dışından Türkiye’ye gelenler ise aynı ürünü daha ucuza alıyor. Dış hatlar gidişte bulunan vergisiz satış yapan mağazalarda bir paketi 12 TL olan sigara dış hatlar dönüş terminalindeki mağazada 7,10 TL fiyatla etiketlendi. Hal böyle olunca Türkiye’den çıkarken alınan ürün 12 TL iken dönüşte 7,10 TL oldu. Giriş ve çıkıştaki fiyat farkı ise yüzde 59’a ulaştı.