HSBC, Standard Chartered ve Credit Suisse de yöneticilerinin 23-25 Ekim tarihlerinde Suudi Arabistan'da düzenlenecek konferansa katılmayacaklarını açıkladılar.

Aynı kararı daha önce JPMorgan & Chase Co CEO'su Jamie Dimon ve BlackRock CEO'su Larry Fink de açıklamışlardı.

Önde gelen medya ve teknoloji sektörü şirketleri de Kaşıkçı'nın kaybolmasından sonra toplantıya katılmayacaklarını duyurdular.

POMPEO RİYAD'DA


ABD'de yaşayan ve Washington Post gazetesinde köşe yazarı olan Kaşıkçı, 2 Ekim günü ülkesinin İstanbul'daki başkonsolosluk binasına girmiş ancak daha sonra kendisinden haber alınamamıştı.

Türk yetkililerin Kaşıkçı'nın binada öldürülmüş olabileceği yolundaki görüşü, Suudi Arabistan tarafından reddedilmişti.

Amerikan medyasındaki haberlere göre ise Riyad yönetimi Kaşıkçı'nın sorgulanması sırasında öldürüldüğünü kabul etmeye hazırlanıyor.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo bugün Suudi Arabistan Kralı Salman ile görüşmek üzere Riyad'a gitti.

REUTERS

[old_news_related_template title="Suudi Başkonsolosluğu'nda Cemal Kaşıkçı araması" desc="Washington Post yazarı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na girdikten sonra kaybolmasıyla ilgili oluşturulan araştırma ekibi, 13 gün sonra binaya girdi ve 9 saatlik çalışmalarını sabaha karşı sonlandırdı. Tüm dünyanın gözü ise arama sonuçlarından gelecek haberlere döndü. İşte dünden bugüne yaşananlar..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/10/iecrop/araplar-880-iha_16_9_1539665045.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/suudi-baskonsoloslugunda-cemal-kasikci-aramasi-2682951/"]