Belçika’nın altın jenerasyonu ile dün karşılaşan Brezilya, Brüksel duvarını aşamadı ve turnuvaya veda etti. 200 milyonluk Brezilya halkıyla birlikte belki de en çok üzülenler Nike’ın yöneticileri oldu. 2022 yılına kadar markayla sponsorluk anlaşması olan Neymar’ın başka hiçbir spor markasının kıyafetleri ile poz veremeyecek.

neymar1

Neymar Dünya Kupası’nı kaldırsa Nike’ın bütün billboardlarını süsleyecekti. Fakat 26 yaşındaki süper star turnuvaya çeyrek finalde veda etti. Neymar dünyanın en çok kazanan 3. Futbolcusu.

ronaldo

RONALDO ÖMÜR BOYU


Benzer bir durum kimileri için dünyanın en iyi oyuncusu olan Cristiano Ronaldo için de geçerli. Ronaldo Nike’ın gözbebeği desek yanlış olmaz. Geçen sene mart ayında Nike ile Ronaldo 1 milyar dolarlık sponsorluk anlaşması imzaladı. Fakat Portekiz de Uruguay engelini aşamadı ve son 16’da turnuvaya veda etti. Ronaldo Forbes’un en çok kazanan futbolcular listesinde 93 milyon dolar ile birinci sırada.

messi1

UMUTLAR MESSİ'DEYDİ


Ve sıra geldi Messi’ye… Bütün dünya onu sadece Barcelona’nın yıldızı olmakla ve Dünya Kupası’nda kayda değer bir başarı elde edememekle eleştirirken Messi’ye Rusya 2018 için ciddi umutlar bağlanmıştı. Bu umudu bağlayan isimler arasında Adidas da bulunuyordu. Alman spor devi geçen sene yaklaşık 1 milyar dolarlık bir anlaşma yaparak Messi ile ömür boyu sponsorluk anlaşması imzaladı. Messi Forbes’un listesinde 80 milyon dolar ile en çok kazanan futbolcular listesinde ikinci sırada.

14haziranformagraf