Ekmek fiyatına yapılan zam tartışmaları gün geçtikçe büyüyor. Kimi fırıncı yeni gelen zamları tezgahına yansıtırken kimisi hiç yansıtmıyor. İstanbul Esnaf Odası Başkanı Faik Yılmaz İstanbul'da  1,25 TL üzeri ekmek satan tüm fırınların belediye ekipleri tarafından belirlenip tutanak tutulacağını belirtti. Yılmaz sozcu.com.tr'ye konuşmasında "İstanbul'da şuan ki ekmek fiyatı 1,25 kuruş... Bu fiyat üzerinde ekmek satan fırınlar zabıta ekipleri tarafından denetlenecek. Kurala uymayan mühürlenecek." dedi.

TUTANAK TUTULUYOR

Sarıyer Belediye'sinden yapılan açıklamada ise , "Ekmeğin belirli fiyatın (1.25) üzerinde satan fırıncılara müşteri şikayet ettiği takdirde gidip tutanak tutuluyor. Uyarıya uymaz ise fırın mühürleniyor." dedi.

İstanbul Esenyurt'taki 4 adet fırını ziyaret ettik. 2 farklı fiyat ile karşılaştık. Bir fırın ekmeği 1.25 liraya bir başkası ise 1.50 TL'ye satıyor.

cdcdcdc

Kilogram tavsiye fiyatı 5 lira, 250 gramlık bir somunun fiyatı 1.25 TL olan ekmeği 1 TL'ye satan da var. Bu işlemi yapanlar ise gramajı düşürdüklerini anlatıyor. İsmini vermek istemeyen bir fırın sahibi, "Ekmeğin fiyatını 1.50 TL yaparsam satışlarım yarı yarıya düşer" diyor.

scscscscscs

Girdiğimiz bir diğer dükkandaki esnaf ise 'az ekmek satıyım ama zarar etmeyeyim' diyor. Fırıncıların bir bölümü ekmek fiyatının 1.50 TL'ye çıkmasından endişeli... 'Bu zam olursa un çuvalım depoda kalır" diyen de var.

wdwdwdwdwdddddddddd

İstanbul'un bazı fırınlarında ekmek 1 lira 50 kuruşa satılmaya başlandıktan sonra gözler askıdaki ekmeklere çevrildi. Fakir fukaranın ekmek yemesi için yapılan bu uygulamanın zam gelirse ne olacağı merak ediliyor.