Ekonomide artık mızrak çuvala sığmıyor... İktidara yakın isimler bile piyasa koşullarından şikayetçi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu “Piyasada gözle görülür bir yavaşlama var, para dönmüyor” diyor.

2018’in başından bu yana Türkiye’de gündem ağırlıklı olarak ekonomi. Hal böyle olunca televizyonlarda ekonomi programları daha çok izlenir oldu. Medyada ekonomi kanallarının sayısı da arttı. Son aylarda  A Para ve dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın röportajıyla yayın hayatına başlayan Ekotürk TV medya dünyasına katıldı.

DOLAR 'DIŞ GÜÇLER', ZAM 'FIRSATÇILIK'


A Para, ATV-Sabah grubunun yeni ekonomi kanalı. Kanal hükümete yakın ekonomi yayın çizgisi ile dikkat çekiyor. Söz konusu televizyon kanallarında ekonominin sürekli yolunda gittiği yorumları yapılıyor. Ürünlere gelen her yeni zam ‘fırsatçılık’ olarak yorumlanıyor. Dolardaki artışın sorumlusu sürekli olarak ‘dış güçler’ gibi lanse ediliyor.

DEMİRÖREN OPERASYON YAPTI


Öte yandan Doğan Medya Grubu’nu Demirören Ailesi’nin satın almasının ardından grubun ekonomi yayıncılığında da bazı değişiklikler göze çarptı. Eleştirel isimlerin kurumla ilişiği kesildi.

ugur-gurses-depo

UĞUR GÜRSES HÜRRİYET’TEN AYRILDI


Hürriyet Gazetesi yazarlarından Uğur Gürses merkez bankası ve para politikası üzerine yazdığı eleştirel yazılarla dikkat çekiyordu. Geçen aylarda Gürses’in Hürriyet Gazetesi ile yolları ayrıldı. Gürses yazılarını şimdi kendi kişisel bloğunda yayınlıyor.
ebrubaki-depo

CNN TÜRK’TEN HABERTÜRK’E


CNN Türk’te ise sabahları Parametre isimli programda ekonomi ve dünyaya ilişkin değerlendirmeler yapılıyordu. Programın sunucusu Ebru Baki ile kanalın yolları ayrıldı. Programın yorumcularından Deniz Zeyrek’in de Hürriyet Gazetesi ile yolları ayrıldı. Ebru Baki Habertürk’le anlaştı.

mahfi-depho

MAHFİ HOCA BBC İLE ANLAŞTI


NTV’de sabahları ekonomi gündemini değerlendiren Dr. Mahfi Eğilmez de artık burada değil. NTV ile yollarını ayıran Eğilmez artık yazılarını BBC Türkçe için yazıyor. Eğilmez kamu maliyesi ve ekonomi politikaları alanlarında yaptığı teknik yorumlar ile dikkat çekiyordu.