Emekli maaşıları ülkenin büyük bölümünün geçimi için hayati öneme sahip. Emekli olmayı planlayanlar ne kadar emekli maaşı alacaklarını hesaplamak için araştırmalarını sürdürürken aynı zamanda yüksek emekli maaşı almak için gereken koşulları da araştırıyor. İşte emekli maaşını artıracak detaylar...

EMEKLİ MAAŞINDA 400 TL'YE VARAN YÜKSELİŞ

Emeklilikte yüksek maaşın temeli çalışırken atılıyor. Uzmanlar, 1996-1997-1998 ve 1999 yıllarında tamamen çalışmış olunması halinde emekli maaşının 150 ile 400 lira arasında daha yüksek olacağını belirtiyor. Bu yılın tamamında çalışması olmayanlara imkanı varsa askerlik, doğum ya da yurtdışı borçlanması yapması öneriliyor. Uzmanlar şu uyarıyı yaptı:"Prim yüksek yatırılırsa aylık yüksek olur. Bunun da yolu prim kazancının yüksek yatırılmasıdır."

emekli-dha

EMEKLİ MAAŞI NASIL HESAPLANIR?

Emekli maaşı hesaplama işlemlerinin yapılabilmesi için bazı bilgileriniz gereklidir. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından hazırlanan uygulama ile emekli maaşı hesaplama oldukça kolaydır. Emekli maaşı hesaplamak için; TC Kimlik Numarası, SSK Sicil Numarası, Baba Adı, Nüfus İl ve Doğum Tarihi bilgileri gerekmektedir.

EMEKLİLİK MAAŞI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

EMEKLİ MAAŞI NEYE GÖRE HESAPLANIR?

Emekli maaşınız çalıştığınız süre, ödediğiniz prim miktarı gibi pek çok spesifik kritere göre hesaplanmakta. Uzun süre çalışan ve yüksek prim ödeyen sigortalıların görece daha fazla maaş aldığını gözlemlemekteyiz. Ocak ve Temmuz aylarında enflasyon farkına göre yılda iki kez zamlanan emekli maaşları hak sahibinin istediği herhangi bir banka şubesine yatırılabiliyor.