Emekliler emekli maaşları ne zaman yatacak araştırıyor. Bayram ikramiyelerini alan emeklilerin maaşları da hesaplara geçmeye başladı. Emekli maaşı ödemeleri 18 Ağustos Cumartesi bankamatiklerden, 20 Ağustos Pazartesi de bankalardan alınabilecek.

BİRDEN FAZLA EMEKLİ MAAŞI ALANLAR NE OLACAK?

Emeklilere yapılacak bayram ikramiyesi ödemesinin dosya başına 1.000 lira olacağını anımsatan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, “Birden fazla dosyadan aylık alan emeklilerimize hisse oranı yüksek olan dosyadan tek bir ikramiye ödenecektir. Ayrıca, vefat eden sigortalılarımızdan dolayı gelir ve/veya aylık almakta olan hak sahiplerine hisseleri oranında, iş kazası ve meslek hastalığı sigortasından sürekli iş göremezlik geliri almakta olanlara ise gelir bağlanmasına esas olan sürekli iş göremezlik derecesi oranında bayram ikramiyesi ödemesi yapılacak.” dedi.

BANKADAN ÇEKİMLER PAZARTESİ OLACAK

Emekli maaşı ödemeleri 18 Ağustos Cumartesi bankamatiklerden, 20 Ağustos Pazartesi de bankalardan alınabilecek. SGK’dan yapılan açıklamada, emekli ve hak sahiplerinin Kurban Bayramı tatiline rastlayan günlerdeki gelir ve aylık ödemelerinin öne alınacağı belirtildi. Açıklamada, “Ödeme günleri Kurban Bayramı tatiline rastlayan, emekli ve hak sahiplerinin gelir ve aylıkları, 18 Ağustos’tan itibaren bankamatiklerden, 20 Ağustos’ta bankalardan ödenecek” ifadesi kullanıldı.
[old_news_related_template title="Hareketsiz emekli maaşı nedir? Hareketsiz ve blokeli maaş sorgulama nasıl yapılır? İade işlemleri..." desc="Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan emekli maaşı alan emeklilerin maaşları, banka hesaplarında 12 ay hareketsiz kalması yani hiç çekilmemesi durumunda bankalar bu maaşı 12 ayın sonunda Sosyal Güvenlik Kurumu’na tekrar iade eder. Hareketsiz emekli maaşı hakkında merak ettiğiniz tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/06/iecrop/para-shutter-3_16_9_1528781434.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/hareketsiz-emekli-maasi-nedir-hareketsiz-ve-blokeli-maas-sorgulama-nasil-yapilir-iade-islemleri-oub1-2463040/"]